RU  UA

Росіяни бережуть бронетехніку, а не людей: в аеророзвідці розповіли про ситуацію на передовій

На передньому краї, де точаться важкі бої, противник, переважно, застосовує мобілізованих, а також так звані підрозділи "Шторм Z".

Про нинішню ситуацію на сході нашої країни в ефірі Апостроф TV розповів командир роти артилерійської аеророзвідки "Ахіллес" 92-ї ОМБР ЗСУ Юрій Федоренко.

Читайте: Українські війська відбили нові атаки та завдали удари по базах та техніці окупантів

Броньована ж техніку противника, як правило, не з’являється на передовій, оскільки вона одразу ж ліквідується силами оборони.

Окупанти, за його словами, намагаються нанести ураження по нашим позиціям з максимально далекої дистанції. "А жива сила – це те, чого вдосталь, і чого вони не рахують. Саме тому, перебуваючи в активній обороні, вони намагаються вчиняти ударно-штурмові дії, застосовуючи, переважно, живу силу, яку прикриває артилерія", - розповів військовий.

Юрій Федоренко зазначив, що артилерії у ворога багато, але за рахунок аеророзвідки навіть при меншій кількості вогневих засобів, артилеристам ЗСУ вдається ефективно впроваджувати контрбатарейну боротьбу та змушувати гармати росіян весь час переміщатися. А це знижує щільність вогню по наших позиціях, - пояснив він.

Нагадаємо, що Сили оборони України продовжують тиск на оборону росіян на Бахмутському напрямку, посилюють атаки на Кліщіївку та просуваються на заході Запорізької області.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни імітують наступ: що відбувається на Куп’янському напрямку і чи є шанси у ворога

Українські бійці відправили до пекла ще одну велику "порцію" окупантів

Біг як ошпарений: ЗСУ "відмінусували" окупанта з ПТРК Фагот, відео