RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

​Окупанти вдарили по Україні "Калібрами" та "Кинджалами": Зеленський озвучив деталі атаки

Увечері, 5 серпня, по всій Україні звучала повітряна тривога - російські окупанти стріляли ракетами "Кинджал" та "Калібр" по Запоріжжю та Хмельницькій області. Частина ракет була збита українською ППО.

Про це Президент України Володимир Зеленський розповів у традиційному відеозверненні, повідомляє пресслужба ОПУ.

Читайте також: Коли пілотів ЗСУ почнуть навчати літаками F-16: Зеленський назвав дату

"Сьогодні відбувся черговий російський ракетний наліт проти нашої держави. "Кинджали", "Калібри". Били по Мотор Січі та нашій Хмельниччині. Частина ракет збита, дякую за це нашим воїнам протиповітряної оборони. Але скільки б не було таких російських атак, все І вони ворогові нічого не дадуть. І Росії не вдасться міжнародне право підмінити терором, кризами або залякуваннями", - сказав Зеленський.

За словами президента, сьогодні також є активний день для міжнародних зусиль України. У Джидді, в Саудівській Аравії, відбувається зустріч радників лідерів держав по українській Формулі миру.

"Загалом там представлені 42 країни. Різні континенти, різні політичні підходи. Але всіх об'єднує пріоритет міжнародного права. Чим більше буде консолідація заради відновлення справедливого миру, тим швидше буде покладено край бомбам, ракетам, якими Москва хоче підмінити норми міжнародного права", - наголосив Зеленський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських воїнів на Бахмутському напрямі.

Вас також може зацікавити:

Зеленський підписав указ про дату святкування Різдва та інших свят

Гарантії є, але це не альтернатива: із чим повертається Зеленський до Києва

"Поки не вийдемо на кордони": Зеленський назвав єдину умову для переговорів з РФ