RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

День Пантелеймона Цілителя: найсильніші молитви святому за зцілення хворих і поранених воїнів

Щороку, 9 серпня християни східного обряду вшановують пам'ять цілителя Пантелеймона - віряни цього дня звертаються з молитвами до нього, просячи про здоров'я, зцілення та позбавлення від різних залежностей.

Тексти молитов публікує "Апостроф".

Майбутній святий Пантелеймон народився у 3 столітті. Коли він був юнаком, то приєднався до школи медичних мистецтв, де виявив свої таланти та вміння, що привернули увагу римського імператора Максиміана. Проте одного дня він став свідком того, як пресвітер Єрмолай воскресив хлопчика, отруєного, завдяки молитвам до Ісуса Христа. Цей момент став рішучим, і Пантелеймон обрав християнство та став лікарем.

Пантелеймон надавав допомогу кожному, хто її потребував, не вимагаючи жодних винагород. Це привело до незадоволення багатьох римських цілителів, які втратили клієнтів і врешті викликав сильний гнів імператора. Святого піддавали жорстоким катуванням, але завдяки молитвам ніщо не змогло завдати йому шкоди. Лише коли під час молитви голос закликав Пантелеймона на Небеса, кат зміг відсікти голову святому християнину.

Читайте також: День пам'яті Пантелеймона Цілителя: що можна і не можна робити на свято

Молитва за здоров’я

О, великий угоднику Христовий, страстотерпче і лікаре многомилостивий Пантелеймоне! Змилосердися наді мною, грішним рабом Божим (ім’я), вислухай благання і благання моє, змилостив Небесного, верховного Лікаря душ і тілес наших, Христа Бога нашого, нехай дарує нам зцілення від жорсткого гнітучого мене недугу. Прийми недостойне моління грішнійшого від усіх людей.

Відвідай мене благодатним відвідуванням твоїм. Не возгнушайся гріховних виразок моїх, помажеш їх єлеєм милості твоєї і зціли мене; та здоровий сущи душею і тілом, залишок днів моїх, за допомогою благодаті Божої, зміг провести в покаянні і догоджанні Богу, і сподоблюся восприяти благий кінець живота мого. Гей, угоднику Божий! Умоли Христа Бога, щоб дарував мені заступництвом твоїм здоров’я тіла і спасіння душі моєї. Амінь.

Молитва недужого до св. вмч. і цілителя Пантелеймона

О великий угоднику Христовий, страстотерпцю і цілителю многомилостивий Пантелеймоне! Змилосердься наді мною, грішним (грішною), почуй мій стогін і плач. Умилостив Небесного Верховного Лікаря, Творця і Цілителя душ і тіл наших, Христа Бога, як на те Його свята воля, хай дарує мені, грішному (грішній), зцілення від недуги, що мучить мене. Прийми недостойне моління моє, бо немає більшого (більшої) від мене грішника (грішниці)! Та не погидуй моїми гріховними ранами, а змасти їх єлеєм милості твоєї і зціли мене благодаттю Господньою. Хай же здоровий (здорова) душею і тілом зможу решту днів моїх провести в покаянні, волю Божу бездоганно виконуючи і сподоблюся прийняти благий кінець життя мого. О, угоднику Божий, ублагай Христа Господа, щоб твоїм заступництвом дарував здоров’я тілу моєму і душі моїй спасіння. Амінь.

Молитва за поранених воїнів

О, святий Пантелеймоне, цілителю хворих і захиснику поранених, ми звертаємося до тебе з молитвою у цей складний час війни. Зглянься, на наших воїнів, які щоденно ризикують своїм життям, захищаючи нашу країну від ворогів. Нехай твоя благословенна душа прийме наші прохання та молитви за них.

Ми благаємо тебе, святий Пантелеймоне, оберігай і зціли наших поранених та скалічених воїнів. Допоможи їм відновити своє здоров’я та силу. Надай їм надію на одужання і віру в свою перемогу над тяжкими випробуваннями.

Ти, який сам був лікарем, знаєш, які страждання можуть переживати хворі і поранені. Просимо тебе, даруй їм свою лікувальну силу та благодать. Нехай твої благословенні руки доторкнуться їхніх ран і допоможуть вилікувати їх.

Святий Пантелеймоне, молимося і за тих, хто доглядає за пораненими на передовій та в лікарнях. Надай їм мудрість, силу і терпіння. Допоможи їм знайти найефективніші способи лікування та швидке одужання своїх пацієнтів.

Також, молимося за родини наших воїнів, які ділять страшну турботу і тривогу за своїх близьких. Даруй їм міцність і спокій у цей важкий час. Підтримай їх і утверди у вірі.

О, святий Пантелеймоне, ти, кого величають за твою безкорисливу любов і милосердя, прийми наші молитви і заступництво. Будь нашим покровителем у цей час війни, допомагай нам, захищай і зціляй наших воїнів.

Ми благаємо тебе, святий Пантелеймоне, прийми наші слова і почуй наші серця. Амінь.

Раніше ми публікували свідчення про чудеса святого Пантелеймона Цілителя.

  • Вас може зацікавити:

Чи будуть українці відпочивати на День Незалежності: календар вихідних у серпні

День пам'яті цілителя Пантелеймона: що відомо про життя святого та традицію свята

Сильні молитви святому Пантелеймону про зцілення