RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Хотів сказати - дайте тихо красти": українці рознесли міністра фінансів за "найнижчий рівень корупції"

Міністр фінансів Сергій Марченко стверджує, що в Україні рівень корупції "найнижчий за останні 20 років". У мережі бурхливо відреагували на таку заяву.

Таке твердження він озвучив в інтервʼю "Радіо Свобода".

Читайте також: Ціна питання - $10000: у Києві чиновник допомагав ухилянтам втекти за кордон

Міністр уточнив, що це на його думку такі чималі досягнення у боротьбі з корупцією, тобто на його "особисте відчуття" та "певне розуміння чисел". Посадовець додав, що зараз корупція як явище перебуває повністю під "суспільним моніторингом".

Глава Мінфіну повідомив, що українські міжнародні партнери готові прийняти той факт, що в країні "може бути корупція", тому що розуміють, що процес очищення влади не може статися миттєво. Водночас, кожен наступний корупційний скандал в Україні означатиме посилення перевірок з боку міжнародних донорів.

"Це процес. І те, що, умовно кажучи, роблять суспільні організації, розголос, який є, робота тих же ж органів НАЗК, НАБУ та інших дають свій ефект. Із певним запізненням ефект. Тому це нормально. І партнери це також розуміють. Вони готові прийняти, що у нас може бути корупція. Тому що ніхто не скаже, що от у нас війна, і корупція закінчилася. Тому що корупція, можливо, перейшла в інший формат під час війни", - заявив Сергій Марченко.

Також він повідомив, що "негласний контроль над митницею здійснюють правоохоронні органи". Так він відповів на запитання, чи відповідає дійсності інформація, що митницю контролюють з ОП. На уточнювальне запитання, хто саме з правоохоронних органів контролює митницю, Марченко сказав "усі".

Мережа вибухнула гнівливими коментарями на таку заяву, а також на повідомлення про "низьку корупцію" на тлі постійних скандалів із закупівлями та хабарництвом серед чиновників.

"Пані Власта запитувала про контроль за митницею з метою вибудовування схем й отримання корупційної маржі. Міністр "включив ду***ку" й почав розповідати про негласний контроль за митницею всіма правоохоронними органами, маючи на увазі, виконання ними функцій передбачених законодавством. При цьому наголосив, що до правоохоронної діяльності він не має ніякого відношення з часів ліквідації податкової міліції. "Пройшов між крапельками", - йдеться в одному з коментарів.

"Так зараз вся держава - це ручне управління... Лукашенко і Яник десь, мабуть, нервово курять сигарети і кажуть, а "що так можна було?", - зазначається в ще одному повідомленні.

Нагадаємо, оголошений в Україні у розшук колишній керівник Фонду держмайна Дмитро Сенниченко розвиває бізнес в Іспанії.

  • Вас може зацікавити:

Полювання на корупціонерів: чому НАБУ займається лише колишніми чиновниками

Активи російських олігархів в Україні конфіскували: Фонд держмайна розкрив деталі

У Монако українець "засвітив" свій кортеж за мільйон доларів: відео