RU  UA  EN

Субота, 5 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

Наєв перевірив стан Сил оборони на Волинському напрямку: фото і відео

У відповідь на недружні жести з боку Білорусі Україна зміцнює північні кордони та готується до будь-яких можливих провокацій з боку противника.

Про це повідомляє пресслужба Командування Об'єднаних сил ЗС України.

Читайте також: Наєв на зустрічі з польським колегою обговорив допомогу Україні та погрози від ПВК "Вагнер": подробиці

"Зараз на Волинському напрямку немає ознак того, що ворог готується до наземної наступальної операції. Але ми завжди розраховуємо на найгірший варіант розвитку подій і готуємося до цього", - наголосив командувач Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв під час робочої поїздки Північною операційною зоною.

За його словами, мета поїздки полягає в тому, щоб перевірити, як виконуються завдання на місцях, поставлених близько місяця тому.

"Командувачі та командири на місцях отримали чіткі завдання щодо мінування місцевості, облаштування нових оборонних позицій, зміцнення охорони та оборони важливих цивільних об'єктів критичної інфраструктури. Звичайно, потрібно контролювати виконання визначених ним завдань, але крім контролю необхідно ще й допомагати виконувати ці завдання", - зазначив Наєв.

Під час перебування на позиціях командувач поспілкувався з командирами та підлеглими.

"Ми намітили, що ще додатково необхідно надати, а також яку конкретну допомогу бійцям необхідно надати для того, щоб зміцнити позиції та підвищити ефективність наших оборонних можливостей. Зокрема, на ділянці кордону на території Рівненської області збільшено кількість спостережних постів, створено нові опорні Позиції, відриті понад 15 нових опорних позицій, закладено десятки тисяч мін і серед них не менше 20 відсотків – це протипіхотні міни у керованому варіанті”, – розповів Наєв.

За словами командувача, на цьому напрямку зараз немає ознак того, що ворог готується до наземної наступальної операції. Що у майбутньому ніхто стверджувати не може.

"Наразі загрози немає, але вона може створитися в майбутньому. І для того, щоб, починаючи з цього дня, ворогові створити необхідні сили та розпочати тут наступальні дії, йому знадобиться не менше півтора місяця", - наголосив генерал-лейтенант Наєв.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що командувач Об'єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив оборонні можливості прикордонних районів у Сумській області.

Вас також може зацікавити:

Наєв вручив нагороди прикордонникам, які дали відсіч російським ДРГ на Чернігівщині: фото

Герої, які надихають українців: Наєв привітав військових сил ППО з Днем Повітряних Сил

Загроза вторгнення з Білорусі залишається, але ми знаємо про плани супротивника - Сергій Наєв