RU  UA

Російські солдати все розуміють і намагаються втекти з фронту: що відбувається на окупованому Запоріжжі

На окупованій частині Запорізької області російські солдати дуже демотивовані та намагаються дезертирувати з фронту, але загарбники продовжують терор та примусову паспортизацію місцевого населення.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков.

Читайте також: Окупанти зайняли школи та дитячі садки для військових цілей на Луганщині та Запоріжжі: зведення Генштабу

"Вночі Запоріжжя знову було обстріляно з С300. Проте поранених і загиблих немає. Ворог поцілив в передмістя. Прифронтові громади області зазнають щоденно до 100 обстрілів з застосуванням артилерії, КАБів та іншої зброї", - зазначив Ашурбеков.

Він додав, що на окупованих територіях росіяни намагаються блокувати зв'язок та Інтернет. Але наші люди навчилися одержувати інформацію за допомогою VPN. Крім того, українська влада намагається забезпечити, щоб аналоговий сигнал українського телебачення добивав до окупованих територій.

"Триває примусова паспортизація населення. Проте значна кількість людей від неї відмовляється. Розвідка свідчить про великі втрати ворога вбитими і пораненими. Більшість лікарень на окупованих територіях перетворені на військові госпіталі. Вони переповнені. Також звичайним явищем стали мобільні крематорії, де росіяни спалюють тіла своїх солдатів. Це демотивує ворога і ми бачимо численні випадки дезертирства з боку російських солдатів. Вони переважно намагаються втекти з фронту на територію Росії. Росіяни через постійні удари ЗСУ втрачають значну кількість БК і техніки. Переважно в Бердянську і Мелітополі”, - підкреслив Ашурбеков.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, згідно з заявою місцевої влади, у Запоріжжі жертв могло бути більше, якби люди проігнорували сигнал повітряної тривоги.

Вас також може зацікавити:

Уламок ракети вдарив у спину: з'явилися подробиці про жертву удару РФ у Запоріжжі, фото

Юні співачки збирали гроші на ЗСУ: російська ракета вбила двох дівчат у Запоріжжі, відео

Росія вдарила по житловому кварталу Запоріжжя: фото, відео та останні дані про загиблих