RU  UA

У них виснажені резерви: експерт розповів про поточний стан окупантів на Донбасі

Військові експерти розповіли, який нині стан справ у російських окупантів на Донбасі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський.

Читайте також: Роспропаганда накинулася на командування армії РФ через успіхи ЗСУ: звіт ISW та карти

За його словами, щодо просування Збройних сил України у напрямку Старомлинівки, то їхня тактика така ж, яка застосовувалась з 12 червня. Попри те, що вона виглядала незримою, нерезультативною, проте дається взнаки.

"Противник, знаходячись під постійним тиском наших підрозділів на широких ділянках фронту, приходить до етапу виснаження своїх резервів, він кидає в бій те, що він може кинути, тобто на сьогоднішній день ще зарано говорити про прорив фронту, але говорити про те, що відбувається на лінії фронту з позитивної точки зору для України вже можливо", - зазначив він.

Українські сили просуваються у Донецькій області від Великої Новосілки до Бердянська, і в даному випадку і Старомайорське, і Старомлинівка слугують "реперними точками". Фактично, з виходом на Старомлинівку, з якої противник намагається контратакувати, ЗСУ виходять на дуже важливий елемент - до головної лінії оборони.

"Противник вже достатньо сильно виснажив свої ресурси – настільки, що вони намагаються стримати нас не на більш зручних позиціях, а там, де вони можуть стримати, не допустивши прориву. Це може свідчити про те, що резервів, які б могли надійно утримувати позиції, які знаходяться на південь від Старомлинівки, у противника не вистачає, і ситуація постійного тиску, яку ми створювали і продовжуємо створювати, призвела до того, що противник відчайдушно намагається виграти годину, день, пару днів для того, щоб підтягнути все, що він може", - пояснив експерт.

Водночас, за деякими даними, на певних ділянках фронту росіяни змушені кидати в бій такі "Тік-Ток війська", як підрозділи чеченців, що говорить про виснаження резервів. Також кидають у бій десантників, яких би мали тримати, згідно з їхніми ж нормативами, до критичних ситуацій.

"Тож можемо сказати, що є таке напруження, і дай, Боже, щоб нам вистачило сил, наснаги і впертості, щоб ми могли вистояти в цій нелюдській боротьбі", - наголосив Сергій Грабський.

Нагадаємо, за даними Генштабу, окупанти намагалися просунутися на шести напрямках, сталося 33 бойових зіткнення.

  • Вас також може зацікавити:

Отримуєш більше - йди вперед: між "мобіками" та контрактниками РФ виникли суперечки

Росіяни перекидають підрозділи військ із Херсона на Запоріжжя: звіт ISW та свіжі карти боїв

Окупанти приховують реальні втрати і таємно вивозять поранених: ранкове зведення Генштабу