RU  UA

Отримуєш більше - йди вперед: між "мобіками" і контрактниками РФ виникли суперечки

Наступ Сил оборони на Мелітопольському та Бердянському напрямках змушує окупантів нервувати і влаштовувати "розбирання" через виплати.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповіла керівниця об'єднаного прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Читайте також: Росіяни все більше воюють по-українськи – командир роти у складі Нацгвардії

"Спостерігати за тим, як вони складають речі, навряд чи нам вдасться, але ми бачимо, що настрої панують відповідні. Вони зазнають певних втрат матеріальних, тому що втрачають логістику – вона в них ускладнена, що найменше, і уповільнена. І як тільки не постачається матеріальне, одразу починає хитатися моральне. І ось ці розлади, які у них між собою відбувається у підрозділах, - раптом з’ясувалося для них самих таке певне відкриття, що грошеве забезпечення в них дуже сильно різниться, і що так званих мобілізованих більше стимулюють фінансово в російській армії ніж штатних контрактників. Це стало викликати певні суперечки, і вони почали розподіляти поміж собою і місця, хто ближче до передової. Тобто, отримуєш більше – іди вперед швидше”, - розповіла Гуменюк.

Вона наголосила, що окупанти справді не мають злагодженості у своїх підрозділах, а це, певним чином, на руку Силам оборони.

"Ми бачимо, що втрачаючи польові пункти боєпостачання, які ми контрбатарейною роботою влучаємо, вони зменшують кількість обстрілів, але скаженіють на певних напрямках – починається посилений обстріл безпосередньо населених пунктів, прицільний вогонь по скупченню людей, по житлових кварталах, і це в традиціях ворога, вони завжди так вчиняють, коли бачать, що немає переваги на лінії фронту”, - зазначила вона.

Також, Гуменюк розповіла про проблеми логістики ворога через пошкодження мостів у Криму. За її словами, вона утруднена, але ще можлива.

"Для них це уповільнилось у часі й віддалилось по відстані, але не припинило існувати. Ще не остаточно порушена логістика – не треба себе заколисувати, треба розуміти, що дійсно вони мають складнощі, дійсно вони намагаються облаштовувати понтонні переправи, і навіть ремонтувати, полагодити те, що пошкоджено вогневою роботою, але вони все ж таки ще мають шлях суходолом через Армянськ, і хоча він в кілометражі трошки довший, ближчий до Сил оборони й небезпечніший від цього, вони все одно продовжують його використовувати. До того ж додається той факт, що, готуючись до певних активних дій збоку Сил оборони, вони робили певні запаси, і розосередженість їхнього боєзапасу зараз дається взнаки, коли ми нищимо ті пункти базування, боєпостачання, а вони з’являються знов”, - наголосила Гуменюк.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупаційні війська стикаються з проблемами постачання, логістики боєприпасів та загального управління підрозділами.

Вас також може зацікавити:

Росіяни всіма силами намагаються уникнути приниження: що відбувається біля Бахмута

Сили оборони рухаються вперед: у Міноборони розповіли про ситуацію на сході

В Бахмуті зіткнулися кількість і якість: військовий розповів про різницю в роботі ЗСУ та росіян