RU  UA

Є успіхи на південному фланзі: в ЗСУ розповіли, що зараз відбувається під Бахмутом

На бахмутському напрямку продовжуються бої, хоча саме місто ЗСУ не штурмують й у лобові атаки не ходять.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів начальник прес-служби 26 артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков.

Читайте: "Там справжня м'ясорубка": росіяни потрапили у пастку на фронті

Він зазначив, що на південному фланзі у Сил оборони є певні успіхи і як тільки будуть повністю взяті панівні висоти в Кліщіївці, наші Збройні Сили контролюватимуть південний фланг Бахмуту.

У той же час росіяни перейшли в оборону, але іноді контратакують малими групами при підтримці артилерії.

Коли росіяни штурмували місто, їхні втрати були набагато більші, ніж зараз, проте вони все одно щоденно втрачають від 120-200 чоловік, - зазначив прес-офіцер.

"Підрозділи росіян, що знаходяться в Бахмуті, поступово втрачають боєздатність, тому вони докидують резерви з півдня та лиманського напрямку", - розповів Олег Калашніков, додавши, що під Бахмут була перекинута елітна Тульська 106-а десантна дивізія, що говорить про те, що ситуація у ворога не дуже гарна.

"Також постійно працює артилерія. Їм вдалося накопичити запас снарядів. Основні склади знаходяться на території Росії, а на фронт вони перевозять їх малими партіями. Але ми їх виявляємо і частково знищуємо", - зазначив військовий.

Нагадаємо, що російські окупанти на Бахмутському напрямку використовують тактику 70-х років минулого століття, яка була популярна під час війни у В'єтнамі.

  • Вас може зацікавити:

Мінус ще один бліндаж: ЗСУ показали кадри "зачистки" окупантів під Бахмутом, відео

Про це не було раніше відомо: ЗСУ б'ють по окупантах "незвичайними" боєприпасами

Щодня звільняють сотні метрів української землі: в ЗСУ назвали, в чому перевершують ворога під Бахмутом