RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

"Тилові щури": командирів однієї з бригад звинувачують в оборудках на мільйони гривень

Військова контррозвідка Служби безпеки викрила командування однієї з бригад військового формування Нацгвардії, яка дислокується на Київщині, у безпідставному нарахуванні премій за нібито участь у боях на передовій.

Про це інформують в СБ України.

З першого дня повномасштабного вторгнення РФ та до серпня 2022 року фігуранти незаконно преміювали себе на загальну суму майже 14 млн гривень, нараховуючи собі та своїм підлеглим щомісячну доплату у розмірі 100 тис. грн, яка передбачена за безпосередню участь у бойових діях.

Читайте: Навіть на передовій можуть не дати "бойові": чому військові не отримують заслужених виплат

При цьому, як зазначається, учасники схеми не перебували в районах боєзіткнень та не виконували жодних завдань на передній лінії фронту.

За даними слідства, до організації оборудки причетний заступник командира – начальник штабу військової частини, який безпідставно підписував рапорти щодо нарахування "бойових" премій своїм підлеглим, насамперед керівному складу, серед яких командир дивізіону, командир 3-го батальйону, начальник відділення обліку особового складу, заступник командира 1-го батальйону та командир роти.

Заступнику командира – начальнику штабу військової частини і п’ятьом його підлеглим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби), за що загрожує до 8 років позбавлення волі

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, що в Україні нарешті розблокували надбавки для військовослужбовців, але виплати здійснюватимуться за новими правилами.

  • Вас може зацікавити:

Що робити, якщо всюди вимагають військовий квиток: роз'яснення юриста

Покарання буде: глава МВС анонсував закон для чоловіків, що втекли за кордон

Чи можуть засуджені бути мобілізовані до ЗСУ: роз'яснення юриста