RU  UA

Допомогли б проривати оборону росіян: яких ще снарядів не вистачає ЗСУ

ЗСУ не вистачає касетних боєприпасів для прориву оборони росіян – вони чудово "косять ворога", проте постачання із США недостатньо.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Роман Світан, військовий експерт, полковник запасу ЗСУ.

За його словами, постачання із США є, але не весь спектр. При цьому, не можна сказати, що США не мають запасів - вони створили десятки тисяч касетних снарядів.

Він наголосив, що особливо українській армії допомогли б снаряди для систем HIMARS. Так, за допомогою них можна було бити приблизно на 40 км в тил противника, знищуючи там техніку та живу силу.

Читайте також: Росіян у пеклі побільшало: свіжа статистика втрат армії РФ в Україні

"Якщо говорити військовою мовою, то 40 км - це дивізійна глибина. Тобто таким чином можна знищувати або виводити з ладу цілі дивізії, і війна швидко завершиться нашою перемогою. Але Білий дім виходить із власної політичної доцільності. У них наступного року президентські вибори, а перемога Україна запланована для американської адміністрації, зважаючи на все, як один з елементів переможної тактики Байдена", — прокоментував Світан.

Він також додав, що ймовірно касетні снаряди для HIMARS, а також винищувачі та ATACMS Україна отримає від США навесні наступного року, щоб Білий дім показав результат в Україні ближче до президентських виборів.

Раніше ми писали, що в окупантів істерика через прильоти касетних боєприпасів.

  • Вас може зацікавити:

Пачками йдуть на концерт Кобзона: у ЗСУ розповіли про застосування касетних боєприпасів на фронті

Росіяни наробили танків-гриль, в яких добре смажиться м'ясо - командир підрозділу аеророзвідки

Що потрібно ЗСУ, щоб прорвати оборону ворога на півдні: в Україні дали чітку відповідь