RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Звільнити їх не можна: що не так у гучному рішенні щодо військкомів

Звільнення військкомів у воєнний час є незаконним, тому проблема з корупцією в ТЦК залишиться.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Зокрема, колишній військовий прокурор Віктор Чумак вважає своєчасним крок президента Володимира Зеленського щодо перевірки та заміни діючих військкомів через корупційні скандали.

Читайте також: Ще один скандал із ТЦК: на Дніпропетровщині військком "заробив" 350 тисяч доларів, фото та відео

Співрозмовник колишнього військового прокурора зазначив, що треба було почати перевірки не з обласних ТЦК, а з мобілізаційного підрозділу Міноборони, оскільки "риба гніє з голови". Але Чумак вважає, що справжня "піраміда" починається саме з обласних військкоматів, оскільки посадовці у відповідному відомстві МОУ мало що вирішують.

"Рішення президента я можу зрозуміти, і воно по-своєму правильне. Зняте психологічне напруження в суспільстві, люди побачили, що влада реагує на проблему - і досить жорстко. Але питання - наскільки це законно та ефективно - зняття з посад обласних військкомів? Звільнити їх в умовах воєнного стану не можна, можна тільки перевести на іншу посаду. Ну і що в результаті? Їх просто переведуть до штабу, або ще кудись на командну посаду. Це люди у віці, як правило, 50-55 років, підполковники-полковники. По суті рівень командира бригади", - продовжив Чумак в коментарі "Апострофу".

Колишній військовий прокурор нагадав, що ротація військовослужбовця - буденна справа, бо ще за радянських часів солдати раз на чотири-п'ять років змінювали місце служби. Тому для представників обласних ТЦК масштабні перевірки мало що змінять.

Читайте повну версію матеріалу "Апострофа": Військкоми, на вихід: як зробити, щоб ТЦК запрацювали як швейцарські годинники

Вас може зацікавити:

"Доктор, у мене болить": чому ВЛК гребуть до армії хворих та інвалідів

Ціна питання - 4500 доларів: під Хмельницьким на хабарі затримали військового з ТЦК

Військкомів-хабарників треба саджати, а не на фронт відправляти – командир підрозділу ЗСУ