RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Ціна питання - 4500 доларів: під Хмельницьким на хабарі затримали військового ТЦК

Не зважаючи на слова президента Володимира Зеленського про перевірку та звільнення недоброчесних військкомів, у Хмельницькій області працівник ТЦК вимагав 4,5 тисячі доларів США з військовозобов'язаних.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Читайте також: Воєнкомів-хабарників треба саджати, а не на фронт відправляти – командир підрозділу ЗСУ

"Вступивши у злочинну змову із лікарями ВЛК, які виносили рішення про придатність чоловіків до служби, пропонував домовитись про позитивне рішення військової комісії щодо виключення потенційних призовників зі списків військового комісаріату за станом здоровʼя. Також, ухилянтам надавалась довідка про непридатність до проходження подальшої служби в лавах Збройних сил України. Вартість "пакету послуг" становила від 4500 доларів США, що в еквіваленті національної валюти становить майже 170 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські спільно зі співробітниками УСБУ в області затримали представника ТЦК у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України при отриманні неправомірної вигоди. З місця злочину вилучили 4500 доларів США, що фігурант отримав як хабар від ухилянта.

"Фігуранту оголошено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Підозрюваного взято під варту із правом внесення майже 215 000 гривень застави. Окрім того, його відсторонено від посади. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна", - наголосили у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що керівник обласного ТЦК на Дніпропетровщині за час повномасштабного вторгнення РФ в Україну оформив на свого батька кілька автомобілів, дві квартири на території міста Дніпро.

Вас також може зацікавити:

Побиття військового в церкві у Хмельницькому: що говорять у поліції, УПЦ МП та очевидці

Побиття військового священиком УПЦ МП: мер Хмельницького різко відреагував

Погрожує серйозне покарання: офіцеру, який побив строковика під Житомиром, повідомили про підозру.