RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

"Єдинороска" та фігурантка бази "Миротворець": ЗМІ розповіли про "російський слід" у родички нардепа Безгіна

Депутатка Держдуми Криму Галина Герасимова — рідна тітка народного депутата України Віталія Безгіна.

Журналісти провели розслідування про оточення та родину політика та виявили цікаві деталі, пишуть "Факти".

Декілька років тому народний депутат від "Слуги народу" Віталій Безгін потрапив до переліку українців, на яких росія наклала санкції. Парламентаря внесли до так званого "чорного списку" рф, адже Безгін - кримчанин та мав на півострові майно - частину квартири в місті Євпаторія. Свою частку житла нардеп Безгін переоформив на близьку родичку - Галину Герасимову. Євпаторійську квартиру жінка перепродала за російським законодавством.

ЗМІ вказують, що Герасимова підтримувала окупаційну "владу" та була в переліку депутатів так званої "Державної Ради Республіки Крим" та серед учасників пропутінської партії "Єдина росія". За це жінку внесли до бази "Миротворець" як пособницю російських терористів. У 2018 Герасимова двічі перетинала адміністративний кордон АР Крим із Херсонською областю за українським паспортом.

За даними "Миротворця", у 1990-х Галина Герасимова була економістом пансіонату "Планета", а з 2000 по 2014 - заступником директора з комерції та маркетингу. Після анексії півострова росіянами Герасимова була директоркою пансіонату відпочинку, а потім очолила "Туристично-інформаційний центр" такого собі "Євпаторійського культурно-етнографічного центру "Малий Єрусалим". А вже з 2020 тітка нардепа Безгіна працювала заступницею голови "Комітету з державного будівництва та місцевого самоврядування" в окупаційному парламенті півострова.

Віталій Безгін не прокоментував журналістам ані свої відносини з родичкою з Криму, ані питання щодо майна, що йому належало.