RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Недалеко від острова Зміїний стався бій між українським катером і російським літаком: відео

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України підтвердили факт бойового зіткнення українських бойових катерів та російського військового літака у водах Чорного моря, однак спростували ліквідацію одного з катерів.

Про це йдеться у повідомленні військової розвідки у соцмережі Facebook.

Читайте також: Бити по кораблях Росія не буде: названо головну мету зернової блокади Путіна

Там зазначили, що інцидент стався біля острова Зміїний, поблизу однієї з бурових платформ держкомпанії "Чорноморнафтогаз" (так звані "вишки Бойка"), яку захопили окупанти.

Як йдеться, ворожий літак намагався атакувати військові судна українських Сил безпеки та оборони, проте одержав відповідь. Водночас, цей факт підхопила російська пропаганда, поширивши фейк про нібито ураження та потоплення одного з українських катерів.

У розвідці наголосили, що насправді ракета противника впала у воду і попрямувала на зустріч із затопленим навесні минулого року крейсером "Москва". Українські військові не зазнали жодних втрат.

"У відповідь на спробу атаки українські військовослужбовці завдали удару літаком окупантів. Випущена з бойового катера України ракета пошкодила російський борт, який був змушений відразу ж залишити місце події і летіти в напрямку найближчого аеродрому", - йдеться у повідомленні.

Раніше у Міноборони РФ заявили, що вранці 22 серпня поблизу Зміїного літак ПКС РФ нібито ліквідував військовий катер американського виробництва Willard Sea Force з цілою десантною групою Збройних сил України. Там опублікували навіть відео, де важко ідентифікувати саме "ураження катера".

У ГУР показали власне відео, яке зняв дрон, де видно чотири катери, які маневрують, після чого стався запуск ракети одним з них. Однак ураження ворожого літака на відео також не видно.

Нагадаємо, після призупинення зернової угоди до Міноборони РФ заявили, що всі судна, які курсуватимуть до українських портів, вважатимуть залученими до "українського конфлікту" на стороні влади Києва.

  • Вас також може зацікавити:

План – поставити весь світ навколішки: в Україні назвали мету російських ударів по Одесі.

Під загрозою експорт зерна: у ОК "Південь" розповіли про наслідки ударів по Одещині

Росіяни атакували "шахедами" порт на Дунаї, є постраждалі: всі подробиці та фото