RU  UA

Під загрозою експорт зерна: в ОК "Південь" розповіли про наслідки ударів по Одещині

Російські окупанти атакували портову інфраструктуру на Дунаї та інші технічні потужності, щоб перешкодити експорту українського зерна та нав'язати своє бачення "зернової угоди".

Про це в ефірі "Апостроф TV" заявила речник Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Читайте також: Засудили удар, але не назвали винуватців: в ООН цинічно відреагували на обстріл Одеси

"Деталі нічного удару дронами та ракетами на Одещині ще уточнюються. Противник продовжує атакувати портову інфраструктуру, технічні потужності, щоб перешкодити нашому експорту, а також нав'язати своє бачення "зернової угоди". Цього разу вони вдарили по інфраструктурі, орієнтованій на дунайський напрямок. Наші західні партнери кілька днів розповідали, що Дунай може стати якоюсь альтернативою, і тепер росіяни роблять все, щоб перешкодити й на цьому напрямку", - сказала Гуменюк.

Вона наголосила, що внаслідок удару постраждали 6 осіб працівників припортових підприємств, один з яких у важкому стані.

"Ворог застосовує комплексну тактику - удари дронами й одночасно удари декількома типами ракет, включаючи "Калібри", Іскандери-К, до яких ми вже призвичаїлися збивати, але в хід також йдуть ракети "Онікс", що запускаються з комплексу "Бастіон", і надзвукові ХП-22 повітряного базування. Сам факт того, що наша робота ППО постійно заважає супротивнику, росіяни постійно змінюють тактику, шукаючи лазівки", - додала Гуменюк.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що під час нічної атаки на Одесу окупанти застосували 19 ракет п'яти типів. Повітряні сили знищили 9 повітряних цілей.

Вас також може зацікавити:

Злодії в овечій шкурі: чому Путін бомбить Одесу

Найпотужніший удар по історичному центру Одеси: нові кадри з місць атаки окупантів

Ракетний терор в Одесі: мешканці міста масово вийшли на прибирання наслідків атаки