RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Свято сильних, гідних і рівних: Зеленський привітав українців з Днем Незалежності, відео

Президент України Володимир Зеленський привітав українців з Днем Незалежності. Він підкреслив, що у важкі часи, нам, як ніколи, потрібна єдність, щоб вибити агресора з української землі.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, оприлюдненому пресслужбою Офісу президента.

Читайте також: F-16, контрнаступ ЗСУ та підтримка Заходу: що сказав Зеленський на саміті Кримської платформи

"Великий народе великої України, що відзначає сьогодні великий день – День Незалежності! Свято вільних людей. Свято сильних людей. Свято гідних. Свято рівних. Українців та українок. Усіх. В усій нашій державі. Сьогодні ми відзначаємо 32-гу річницю нашої незалежності – незалежності України. Це цінність для кожного з нас. І за це ми боремось. І в цій боротьбі важливий кожен. Бо ця боротьба за те, що важливо кожному. Це - незалежна Україна”, - сказав Зеленський.

Він додав, що минулого тижня відвідав наші бойові бригади. Командні пункти, пункти розташування бригад. І є те, що їх поєднує все.

"Нашим воїнам допомагає одна додаткова унікальна броня. Броня людяності. Броня щирості. Це дитячі малюнки. Їх можна побачити в кожній бригаді. На стінах, у кімнатах. Малюнки для батька чи брата. Або для солдатів, яких дитина може навіть не знати, але яких підтримує. Підтримує, бо це українські солдати. І це для них – головна мета наступу, де кожен крок уперед такий важливий, але крок назад такий неможливий. Бо позаду – саме ви, наші діти. Українські діти, саме ви, хто створює ці малюнки. І я хочу сказати тобі – кожному хлопчику й кожній дівчинці: ти не уявляєш, наскільки це важливо, коли ти підтримуєш наших бійців”, - наголосив президент.

Зеленський подякував кожній українській матері, для якої наша держава є і залишиться домом. Попри те, що через війну війни довелося виїхати. І коли в будь-якій країні мама дає своїй дитині книгу українською, щоб дитина не втратила себе і своєї, коли мама вчить українців, коли переживає за Україну і чекає новин з України, чекає, щоб можна було повернутися - це найважливіше.

"Але окремо я хочу сказати сьогодні про тих, про кого поки не можна говорити в новинах, чиї імена відомі небагатьом, але чия робота помітна всім. Наші ракети. Українські снаряди. Наші гармати. Українські дрони: "Лелеки", "Фурії". Морські дрони, "Нептуни", "Корсари", "Стугни". Ми виробляємо все це. Українці виробляють усе це. І коли ми пишаємося, що потопили флагман ворожого флоту - крейсер "Москва", коли радіємо влучанням по Кримському мосту, тоді ми дякуємо й тим, про кого зараз теж не скажеш, імен не назвеш, але про кого в майбутньому напишуть книжки, обов’язково знімуть кіно. Про тих, кого я нагороджую закритими указами й хто здійснює найскладніші операції. Дякую вам! Ви всі важливі!”, – наголосив Зеленський.

За його словами, важливий кожен, хто працює і дає роботу іншим. Сплачує податки, які забезпечуються військо, оборона, рух уперед і майбутня перемога. Кожен, хто організовує збори та підтримує вогонь волонтерства, цієї щирої української єдності. Кожен, хто знаходить і привозить все, що так потрібне в окопах. Кожен, хто тренує наших воїнів. Хто має славу України спортивними перемогами. Хтось відкрив двері власного будинку і дав притулок тим, хто втратив свій будинок.

"Важливі всі, хто довів: усі потрібні, усі важливі – і люди, і дії, і слова. Бо ми всі зробили так, що коли один говорить: "Слава Україні!", весь світ відповідає: "Героям слава!", - наголосив Зеленський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент Зеленський розповів, що військове командування Збройних Сил України просить його дозволити мобілізувати ще більше людей на війну проти Росії.

Вас також може зацікавити:

Зеленський повідомив хороші новини з Греції: є важливий результат для авіаційної коаліції

Нотки ревнощів присутні: у мережі пожартували про обійми Зеленського з прем'єром Данії

Олена Зеленська в білому жакеті та чорній спідниці зустрілася з королевою Данії