RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Знову буде бунт? Російські неонацисти з ДШРГ "Русич" відмовились воювати в Україні

Після затримання одного з ватажків російського угруповання найманців "Русич" Яна Петровського бойовики-неонацисти заявили про відмову брати подальшу участь у війні проти України.

Таку інформацію поширюють російські пабліки.

Читайте також: Наєв на зустрічі з польським колегою обговорив допомогу Україні та загрози від ПВК "Вагнер": подробиці

Зазначається, що найманці звинуватили дипломатію РФ у бездіяльності під час затримання Петровського правоохоронцями у Фінляндії.

"А поки ситуація зі Слов'яном не вирішиться в потрібний нам бік (видача РФ) - Русич припиняє виконання будь-яких бойових завдань. Буде час відпочити і вирішити накопичені справи. Якщо країна не може захистити своїх громадян, то навіщо громадянам захищати країну?", - зазначили у заяві бойовики.

Угруповання "Русич" характеризується неонацистськими поглядами та людиноненависницьким ставленням до полонених українців у війні РФ проти України. Зокрема, називаються себе неоязичниками ("рідновірами"). В Україні воюють з 2014 року, а після повномасштабного вторгнення РФ у лютому минулого їх перетворили у диверсійно-штурмову розвідгрупу "Русич",

Підтримували заколот ПВК "Вагнер".

Відомо, що Петровського затримала фінська поліція. Україна готує документи до його екстрадиції в Україну. Йому за скоєні злочини проти людяності загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляє Офіс Генпрокурора, у 2016 році Петровського було повідомлено про підозру за фактом участі у терористичній організації за частиною 1 статтею 258-3 КК України.

Раніше ми писали, що Буданов розповів про долю бойовика, який стратив бійця ЗСУ.

  • Вас також може зацікавити:

Лукашенко на зустрічі з Путіним натякнув на "похід" "вагнерівців" на Польщу

"Вагнерівці" в Білорусі: в ISW оцінили загрозу для Польщі та України

Росія завдала нових ударів по Україні і масово мобілізує на Донбасі зеків