Серпень і вересень - традиційна пора збору урожаю. Але якщо буряки і картопля на ваших грядках не зможуть перезріти, морква може зіпсуватися ще на городі і взимку втратить свої смакові властивості.
"Апостроф" розповідає про ознаку дозрівання моркви, яку знають досвідчені городники. Йдеться про стан бадилля коренеплоду.
Читайте також: Що зробити в серпні, щоб підготувати грядки до нового врожаю: поради городникам
Оскільки морква — це дворічна культура, за одне літо вона може розпочати другий сезон росту. Спочатку вона активно росте саме у корінь, але потім вона може викинути квітконос із насінням. Якщо ви не встигнете викопати її вчасно, овоч може утворити біле коріння, непридатне до споживання. Така морква не матиме смаку і соковитості, і вже за кілька місяців вам доведеться викинути весь врожай.
Щоб уникнути цих неприємностей, досвідчені городники визначили ознаку, за якою можна спостерігати, щоб зрозуміти, коли можна викопувати моркву.
Треба всього лише уважно оглядати бадилля: як тільки на коренеплоді пожовкне нижнє листя — настав час збирати врожай.
Викопувати моркву з грядок краще невеликими партіями, відразу слід обрізати бадилля і відправляти до погреба на зберігання.
Ще один лайфхак: якщо моркву потримати на свіжому повітрі більше години, вона краще лежатиме і довго не псуватиметься.
Раніше ми розповідали, чому повільно червоніють помідори та як допомогти їм дозріти.
- Вас може зацікавити:
Чим засіяти город після збору врожаю, щоб підвищити родючість грунту та вивести бур'яни
Допоможе улюблена квітка українців: як приготувати дієве добриво для городу
Чим підгодувати огірки влітку, щоб збирати врожай до самих холодів