Лайм

Чим засіяти город після збору врожаю, щоб підвищити родючість грунту та вивести бур'яни

Скористайтеся корисними порадами

Сидерати слід висівати на ділянці після збору урожаю та скошувати навесні. Справа у тому, що за зимовий період ці рослини наповнюють ґрунт поживними речовинами, захищають його від заморозків і шкідників, а також сприятливо впливають на урожайність у наступному році. Про які саме рослини-сидерати йдеться та у чому їхня користь - читайте далі на theLime.

Читайте також: Закінчуємо дачний сезон правильно: 7 справ, які потрібно встигнути завершити у жовтні.

Фото: unsplash.com

Яка користь сидератів для городу? Рослини -сидерати мають наступний позитивний вплив:

  • запобігають промерзанню землі в заморозки і розмиванню її дощами;
  • перешкоджають розростанню бур'янів;
  • збільшують родючість ґрунту;
  • відлякують шкідників, запобігають появі гнилі, парші та інших захворювань;
  • роблять землю більш пухкою і легкою.
  • Що саме слід використовувати?

    Біла гірчиця

    Цей сидерат відмінно справляється з морозами і захищає ґрунт від промерзання. Біла гірчиця запобігає появі слимаків, дротяників та інших шкідників, а також наповнює землю сіркою і захищає саджанці від можливої гнилі. Найкраще її використовувати на грядках, де буде посаджена картопля.

    Озима вика

    Культура, яка збагачує землю азотом, відлякує равликів і бореться з бур'янами. Найкраще її використовувати для важких ґрунтів і грядок під капусту. Не рекомендується застосовувати для кислих та сухих ґрунтів.

    Озиме жито

    Не тільки корисний сидерат, але ще й добрий матеріал для домашнього борошна. За зимовий період жито збагачує ґрунт азотом, калієм і мінералами, наповнює його вологою та запобігає шкідникам. а також добре справляється із зимовими заморозками. Найкраще його використовувати на ділянках під картоплю, гарбуз та помідори.

    Читайте на тему: Що робити з зеленими помідорами, які повільно червоніють: методи досвідчених городників.

    Фото: unsplash.com

    Люпин

    Сидерат, який не боїться морозів, і живить землю завдяки тому, що має довге коріння. Також ця рослина відлякує шкідників і зменшує кислотність ґрунту. Найкраще його використовувати для грядок під перці, баклажани, огірки, картоплю, тютюн та помідори.

    Конюшина

    Ще один поживний сидерат, який удобрює землю азотом та органікою. Конюшину можна сіяти разом із озимим житом і скошувати її за два тижні до посіву нового урожаю. Після цього ґрунт рекомендується перекопати зверху, аби конюшина не росла у якості бур'яну. Бажано використовувати її на грядках під помідори, огірки та гарбузи.

    Цікаві новини для вас:

    Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

    Новини партнерів

    Читайте також

    Які добрива вносити під картоплю після висаджування: поради досвідчених городників

    Скільки разів потрібно удобрювати картоплю, які органічні та мінеральні підживлення слід внести після висадки та появи сходів

    Тертий пиріг з шоколадною начинкою: небанальний рецепт улюбленого десерту

    Як у домашніх умовах спекти тертий пиріг із шоколадним кремом, щоб урізноманітнити звичне меню та побалувати свою родину

    Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

    Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки