RU  UA

Важливо під час війни: військовий експерт назвав, яке озброєння Україна може випускати масово

Для перемоги над Росією Україна має налагодити повний цикл виробництва зброї натівських зразків. Також можна організувати спільні українсько-американські підприємства для передачі західних технологій.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник.

Читайте також: Нова ера війни: як Україні поставити Росію на коліна

"Ідея виробляти власні ракети і взагалі озброєння гарна сама собою, але треба враховувати, що ми успадкували свої ВПК від СРСР. І не тільки самі технологічні потужності, але, що найголовніше - радянські калібри на всі види озброєнь, починаючи від набоїв і закінчуючи важчими засобами поразки. Ми можемо виробляти ракети, але важливо враховувати, що самотужки ми здатні створити двигун, корпус і бойову частину, проте інше (особливо щодо сучасної електроніки та напівпровідників, використовуваних у системі наведення) самостійно зробити неможливо. Тут стара радянська школа значно відстає від західних аналогів, особливо американських", - розповів експерт.

На його думку, у цій ситуації найкращий варіант - спільні українсько-американські підприємства з повним переходом на всі натівські калібри.

"Починаючи з переведення патронів під італійську "Беретту", заміну автомата Калашнікова на власні чи американські розробки на кшталт AR-15. Єдине, у чому ми можемо конкурувати зараз - виробництво бронетехніки, що також важливо", - зазначив Черник.

Раніше "Апостроф" розповідав, як Росія використовує західні технології для створення крилатих ракет.

Вас також може зацікавити:

Удвічі потужніший Mohajer-6: Іран показав новий бойовий дрон, фото і відео

Україна вже запускає ракети власного виробництва: коли чекати на удари по Росії

Цей народ не перемогти: в Україні створюють нову бойову ракету "Трембіта"