RU  UA

Україна вже запускає ракети власного виробництва: коли чекати ударів по Росії

Збройні сили України почали активно використовувати ракети власного виробництва.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

Читайте також: Дрони проти кораблів: чи потопить Україна грізний Чорноморський флот РФ

За його словами, з травня 2022 року була започаткована ракетна програма. Серед іншого Україна почала працювати над створенням крилатої ракети "земля-земля".

"У нас вже була ракета "Нептун", але вона була протикорабельна, і її треба було переорієнтувати на наземні цілі. І знищення російського потужного зенітно-ракетного комплексу С-400 (в окупованому Криму) - це якраз свідчення того, що ракета запрацювала. Я гадаю, що це перероблена протикорабельна ракета в нову систему, яка передбачає збільшення її дальності. Я не виключаю, що до кінця року в Україні може бути ракета дальністю 500 кілометрів", - пояснив він.

Експерт зауважив, що українська влада нарешті усвідомила, що без запуску власного виробництва не може бути досягнуто мети забезпечення результативного протистояння, яке передбачає ураження об’єктів на території Росії. Оскільки західні партнери України категорично проти використання своєї зброї на території Росії, тому в Україні почалася дуже потужна гонка з виробництва різноманітних дронів.

"Коли буде вперше уражений в Росії промисловий комплекс, якийсь завод, наприклад, ракетний, це буде сигнал, що Україна зробила ще один гіперстрибок у сфері нарощування оборонного потенціалу, бо наступні цілі - це якраз оборонні заводи Росії. Коли Україна перейде до них, ми побачимо і скажемо, що зроблено ще один величезний крок до перемоги", - наголосив Валентин Бадрак.

Нагадаємо, в ГУР порахували, скільки в Росії залишається ракет для ударів по Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Такого ще не бачив світ: в Україні розробляють унікальну зброю

Росія таємно імпортувала з Китаю БПЛА на 100 млн доларів: дані розслідування

Які ракети може збивати українська ППО, а які ні: список