RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Безневинних людей убивають": як російська пропаганда розкручує випадок вбивства водія в Дніпрі

Випадок у Дніпрі, коли поліцейський застрелив п'яного водія "Ягуара", вже активно використовує російська пропагандистська машина.

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа".

Читайте також: "Нащо воювати, коли в ТЦК сидять хабарники?" Маляр відреагувала на російське ІПСО про мобілізацію в Україні

За словами політолога Олега Лісного, ситуацію підхопили ворожі контрагенти і за допомогою ботів розганяють хвилю з метою дискредитації українських поліцейських зокрема й української влади загалом.

"Все це, до речі, лягає у недавнє попередження начальника Головного управління розвідки МО України Кирила Буданова, що агресором будуть задіяні механізми з дискредитації правоохоронних органів, армії тощо. Тобто через події в Дніпрі ми отримуємо інформаційно-психологічну операцію з боку ворога", – каже політолог.

За його словами, у висвітленні інциденту використовується занадто багато емоційних моментів: "все відбувається на очах дітей", "використовували газовий балончик", "силою витягували з машини", "тягнули асфальтом" тощо.

На переконання політолога, російською пропагандою нав'язується думка про відсутність змін та успадкування українською поліцією традицій поведінки в стилі міліції.

Раніше ми повідомляли про те, що ДБР розпочало досудове розслідування у кримінальному проваджені за фактами умисного вбивства та перевищення службових повноважень працівниками патрульної поліції у Дніпрі.

Вас може зацікавити:

Служать недовго: що відомо про копа, який застрелив водія в Дніпрі, та його напарницю

Водій Jaguar порушив правила: з’явилися нові подробиці смертельної стрілянини в Дніпрі, фото і відео

"Бидло на Jaguar": Філатов відреагував на смертельну стрілянину з поліцейським