RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні змінили вимоги щодо мобілізації обмежено придатних

В Україні у зв'язку з повномасштабною військовою агресією Росії триває загальна мобілізація: тим часом, планується мобілізація, в т.ч, обмежено придатних.

Про це повідомляє "Апостроф".

Міністерство оборони України затвердило новий Розклад хвороб, за яким оцінюється придатність до військової служби.

Читайте також: Ухилянтам та лікарям-хабарникам приготуватися: у РНБО обіцяють "круті" заходи покарання

До Положення про військово-лікарську експертизу до ЗСУ було внесено зміни: це передбачено наказом Міноборони від 18 серпня 2023 року №490. Ці зміни набули чинності 25 серпня.

Відповідно до наказу №490, одночасно з постановою про обмежену придатність до військової служби ВЛК має приймати постанову про придатність військовослужбовця до служби за конкретною військовою спеціальністю. Якщо військовослужбовця визнають непридатним до служби за військовою спеціальністю, командир частини перед відправкою військовослужбовця на іншу посаду може направити його на ВЛК - там визначають його придатність до служби за новою військовою спеціальністю.

Крім того, придатними будуть визнавати всіх за "спірними статтями" Розкладу хвороб (статті 2-в, 4-в, 5-в, 12-в, 13-в, 14-в, 17-в, 21-в, 22-в).

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, за повісткою можливий заклик військовозобов'язаного людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, що з серпня строковики за бажанням можуть бути переведені до категорії мобілізованих.

  • Вас також може зацікавити:

Загальна мобілізація: кого призвуть до армії цієї осені

Загальна мобілізація: кого з медиків не можуть призвати до армії

Загальна мобілізація: хто може отримати броню з 1 вересня