RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Загальна мобілізація: кого призвуть до війська цієї осені

Через повномасштабне російське вторгнення в Україні оголошено загальну мобілізацію, де під призов підпадають військовозобов'язані від 18 до 60 років. Попри існування чотирьох хвиль мобілізації, восени призиватимуть тих, хто здатен захищати нашу державу.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, в Україні існує чотири хвилі мобілізації

  • Перша хвиля, або оперативний резерв, складається з військових, які набули практичного бойового досвіду. Це переважно чоловіки до 40 років, які активно брали участь в операціях на території АТО або ООС.
  • Друга хвиля охоплює колишніх строковиків та контрактників, які мали військовий досвід до 2014 року.
  • Третя хвиля складається з офіцерів запасу, які не були залучені до попередніх хвиль мобілізації, а також з чоловіків, що завершили військові кафедри вишів.
  • Четверта хвиля включає громадський резерв, коли призивають усіх чоловіків, які можуть брати участь у бойових діях та не мають обмежень за віком чи станом здоров'я.

Читайте також: В Раді планують вдосконалити процес мобілізації в Україні: яких змін чекати

Проте хвилі мобілізації в Україні наразі не діють, мобілізація в країні триває постійно, а чоловіків призовного віку забиратимуть в армію щонайменше до 18 листопада 2023 року. При цьому, кожен регіон має свій мобілізаційний план, який тримають в секреті з метою безпеки.

"Мобілізація почалася 24 лютого минулого року і постійно триває. Ніяких хвиль мобілізації немає", – наголосив очільник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

Раніше ми писали, що з 1 серпня строковики за бажанням можуть бути переведені до категорії мобілізованих.

  • Вас також може зацікавити:

Як захистити свої права, якщо силою затягують до ТЦК: рекомендації юриста

Загальна мобілізація: кого з медиків не можуть призвати до війська

Відстрочку буде отримати легше: що треба знати про нові правила мобілізації

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.