RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Наступ росіян провалився, за добу на фронті – 30 бойових зіткнень: ранкове зведення Генштабу

На п’ятсот п’ятдесят восьму добу широкомасштабної збройної агресії РФ проти України відбулося 30 бойових зіткнень з ворогом. ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Читайте також: Одещину другу ніч поспіль атакували російські "шахеди": подробиці і фото

Повідомляється, що протягом минулої доби ворог завдав 1 ракетний та 78 авіаційних ударів, здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення. Житлові будинки та інша цивільна інфраструктура зазнали руйнувань.

Протягом минулої доби відбулось 30 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Стрілечої Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Тополі, Дворічанське, Берестове та інші.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Чернещинлї Харківської області, Білогорівки Луганської області, Спірного та Веселого Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Богданівки, Кліщіївки, Білої Гори та інших населених пунктів. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки Донецької області. Продовжує завдавати артилерійських та мінометних обстрілів по населених пунктах, серед них Невельське, Карлівка, Авдіївка та інші.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 6 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку противник завдав артилерійських обстрілів по понад 10 населеним пунктам.

На Запорізькому напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Приютного Запорізької області. Завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Новоданилівки, Роботиного Запорізької області. Артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 15 населених пунктів.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Антонівки, Миколаївки иа Ольгівки. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали чотири населених пункти Херсонської області та місто Херсон.

ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Окрім того, авіація сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 5 - по зенітно-ракетним комплексам противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях та 1 зенітно-ракетний комплекс противника.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Олексій Резніков залишає посаду міністра оборони, а його крісло займе голова Фонду держмайна Рустем Умеров.

Вас може зацікавити:

Повний "Тунець": ЗСУ підбили катер з російським десантом на борту, відео

ЗСУ роздали квитки на Кобзона сотням окупантів: оновлені втрати РФ від Генштабу

Закінчення війни у 2023 році цілком реальне - боєць ЗСУ