RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Повістки можуть вручати повторно: 5 випадків, коли треба йти до ТЦК вдруге

В Україні продовжили воєнний стан та мобілізацію до 15 листопада. Частина військовозобов'язаних у цей період може повторно отримати повістку.

Кому можуть вручити повістки для уточнення данних - розповіла речниця Черкаського ТЦК.

Читайте також: Студентам приготуватися: у Раді зареєстровано скандальний законопроєкт про мобілізацію

Відповідно до українського законодавства, уточнювати облікові дані в ТЦК необхідно упродовж 7 днів після будь-яких змін, проте не рідше, ніж раз на 5 років. Рішення ВЛК про стан здоров'я дійсний протягом року. Певні види відстрочки надаються на визначений термін - навчання на рік, потім треба надавати нову довідку; бронювання діє на шість місяців або поки існують відповідні підстави для установи.

Отож, повістки можуть вручати повторно: якщо ВЛК проходили більше як рік тому; для перевірки облікових даних; для перевірки даних про заброньованого працівника; для перевірки обставин на відстрочку; для мобілізації.

За словами речниці Черкаського ТЦК Аліни Кривошеї, повістки про уточнення даних будуть видаватися двом категоріям чоловіків. Для людей, які з тих чи інших причин не з'явилися до територіальних центрів комплектування, щоб уточнити дані — можливо змінився сімейний стан, кількість дітей, місце проживання. Також це стосується внутрішньо переміщених осіб.

Одна якщо хтось приходив у ТЦК і його тоді не мобілізували, то можуть повторно викликати для уточнення облікових даних, стану здоров'я або для комплектування підрозділів необхідними спеціалістами.

Раніше ми розповідали про те, що доступ ТЦК до державних реєстрів надасть їм необмежені можливості.

Вас також може зацікавити:

У Польщі готові до екстрадиції українських ухилістів: але є умови

ТЦК отримають необмежені повноваження: юрист пояснив, що означатиме доступ до всіх реєстрів

Мобілізація обмежено придатних: як має виглядати правильна довідка ВВК, фото

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, на порядку денному можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Потрібно пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо ти біжиш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.