RU  UA

"Псковських десантників будемо знищувати втретє": що відбувається на Токмацькому напрямку

Сили оборони України на Токмацькому напрямку зіштовхнулись з надзвичайно замінованими територіями та псковськими десантниками, яких командування окупантів направило на посилення оборони на цій ділянці фронту.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів боєць підрозділу "Стугна" Олександр Бунцев.

Читайте також: Попереду - третя лінія оборони: експерт оцінив перспективи ЗСУ на Мелітопольському напрямі

"Складність першої лінії оборони на Токмацькому напрямку була в тому, що вона була дуже замінована. На другій мін дещо менше, проте там велика кількість різного роду укріплень. І тому просування буде повільним, оскільки доведеться багато маневрувати, щоб їх взяти", - розповів боєць.

За його словами, спочатку необхідно розширити плацдарм. Це дозволить завести важку техніку. Розмінування тут поки що проводиться переважно вручну, оскільки інженерної техніки на цьому плацдармі замало.

"На ділянку перекидають псковських десантників, яких ми знищуватимемо вже втретє за цю війну. Ми працюємо з їхнього скупчення артилерією", - зазначив Бунцев.

Він додав, що у ворога більше артилерії, проте наша працює точніше. Також в окупантів поламано ланцюжки постачання, оскільки зруйновані мости. Це дозволяє ЗСУ просуватися вперед.

"Небо поки що залишається за ворогом. Вони можуть з 10 км запускати протитанкові ракети. Однак наші розрахунки ПЗРК обирають хороші місця і періодично знищують гелікоптери та літаки. Переважно використовуються ПЗРК "Стінгер", - розповів воїн.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що адміністрація тимчасово окупованого Токмака Запорізької області поступово починає тікати з міста, а "евакуйованих" місцевих жителів повертають назад до розграбованих будинків.

Вас також може зацікавити:

Окупантів чекає "щедра" пропозиція: експерт назвав найкращу тактику для ЗСУ на півдні

Фронт рухається, росіяни перекидають із Криму стратегічні резерви - боєць ВСУ

В окупантів земля горить під ногами - боєць ЗСУ із Запорізької області