RU  UA

Є великі проблеми: в ЗСУ розповіли про стан Кримського, Чонгарського та Генічеського мостів

Кримський міст, який постійно атакують українські військові, нині повноцінно не функціонує. А Чонгарський та Генічеський мости, навіть "підлатані", не здатні витримувати навантаження військової техніки та перевезення боєприпасів.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповіла керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Читайте також: Вибухи та вибори не можуть не вплинути: що зараз відбувається в окупованому Криму

Вона зазначає, що в Кримському мості навіть встановлений проліт ще не означає, що він починає функціонувати повноцінно.

"Мають провестися випробування, мають провестися закріплення, треба переконатися в тому, що це проліт дійсно зможе витримувати ті навантаження, які передбачені тактико-технічними характеристиками. Тобто це таке більш заспокійливе, що роботи ведуться, і якась з них може бути навіть успішною.На даному етапі фіксуємо, що міст повноцінно не функціонує, все, що працює, - реверс, і час від часу використовується залізниця", - розповіла про ситуацію Гуменюк.

За її словами, ускладнена і сповільнена логістика ворога все ж таки не перервана остаточно, вона просто не відповідає по ритміці тому напруженню, яке є на фронті.

"Що стосується Чонгарського і Генічеського мостів, то там ворог намагається встановити понтонну переправу, тому що розуміють, що навіть підлатані, вони не здатні витримувати навантаження військової техніки і перевезення боєприпасів", - розповіла Гуменюк.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, як Кримський півострів може перетворитися для російських окупантів на котел.

Вас також може зацікавити:

Росія поставила біля Кримського мосту "барикади" проти морських дронів: супутникові фото

Унікальна розробка СБУ: що відомо про морський дрон, який атакував Кримський міст та російські судна, відео

Атакує "Морський малюк": CNN показало відео удару українського дрона по Кримському мосту