RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

Всі новини

Не буде жодних "жестів доброї волі": коли настане перелом у війні і де "слабке" місце у росіян

На Токмацькому напрямку ЗСУ необхідно зруйнувати логістичний ланцюг росіян уздовж залізниці Волноваха-Токмак -Джанкой, яка забезпечує окупаційне угруповання всім необхідним для оборони.

Про це пише OBOZREVATEL із посиланням на інтерв'ю ветерана російсько-української війни, майора запасу НГУ Олексія Гетьмана.

Читайте також: Потроху евакуюються з Токмака: майор НГУ про страх окупантів перед ЗСУ та ціну наступу на Півдні

Сили оборони досягли успіху в районі Роботиного Запорізької області. Ймовірно, новою точкою концентрації зусиль ЗСУ стане Токмак.

ід того місця, де зараз знаходяться наші війська, до Токмака менше ніж 20 кілометрів. Тому, звісно, цю відстань нашим Силам оборони вдасться подолати. Чи буде якийсь "жест доброї волі" росіян сказати важко. Якщо подивитися на карту, то можна побачити, що Токмак – це залізничний вузол, через який йде залізниця до Мелітополя і далі до Джанкоя. Інших залізниць у цьому районі немає”, - сказав Гетьман.

Він додав, якщо ЗСУ вдасться перерізати цю артерію постачання в районі Токмака, росіяни залишаться без залізниці, якою вони перевозять все, що необхідно, зокрема у тимчасово окупований Крим та на Херсонщину, де вони ведуть бої.

"Ворог віддає перевагу артилерії. Це не велика таємниця, адже артилерія – найсильніша ланка росіян. Коли вони залишаться без снарядів, без можливості ремонту артилерійських систем, їм просто не буде чим оборонятися, хіба що живою силою, яку вони не звикли берегти. Це дуже важливо. Не слід чіплятися за назви населених пунктів, на війні це не головне. Головне – зробити так, щоб ворог не міг вести бойових дій. Усі лінії оборони ворога збудовані вздовж залізниці Волноваха-Токмак-Джанкой. Вони залізницю обороняють, а не якісь населені пункти", - наголосив експерт.

Він додав, що втративши цю залізницю, росіяни втратять можливість щось перевозити, це буде проблемою для них. Вони залишаться без постачання всім, що потрібно.

"Я скажу більше: коли ми вийдемо на Токмак і не звільнимо його, а просто переріжемо це залізничне сполучення, це можна буде назвати переломом у війні, а не просто звільненням окремого населеного пункту. Тому ніяких "жестів доброї волі" в Токмаку не буде. Вони боротимуться до останнього. Вони перекинули туди десант із Луганського та Херсонського напрямів. Вони чудово розуміють, що, залишившись без логістики, без можливості постачання, усе південне угруповання, включно з Кримом, вони повністю програють. Тому сюди кинуті всі сили", - резюмував експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ вбили клин у лінію оборони росіян на південному фронті.

Вас також може зацікавити:

У окупантів земля горить під ногами - боєць ЗСУ із Запорізької області

Окупантів чекає "щедра" пропозиція: експерт назвав найкращу тактику для ЗСУ на півдні

Зворотний відлік пішов: окупанти почали тікати з Токмака