RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Екссоратник Медведчука замовив вбивство депутата на Вінниччині: фото і відео

Працівники ДБР затримали колишнього депутата Жмеринської міської ради Вінницької області та сина екс-нардепа від партії "ОПЗЖ" Віктора Жеребнюка, який замовив вбивство іншого депутата цієї ради через земельний конфлікт.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Читайте також: Мінус депутат: Рада позбавила мандата кума Медведчука

Повідомляється, що батько затриманого є колишнім народним депутатом VII скликання від "Партії регіонів" та чинним депутатом Жмеринської міськради від "ОПЗЖ". Після повномасштабного вторгнення Росії він виїхав з України й фактично не виконує депутатських обов'язків. Згідно з інформацією українських ЗМІ, йдеться про Віктора Жеребнюка. Його бізнес та політичні інтереси у місті та регіоні представляє син, який нещодавно добровільно склав повноваження депутата міської ради. Кілька місяців тому у батька загострився конфлікт з іншим депутатом на тлі блокування розгляду місцевою радою його особистих та бізнесових питань, пов'язаних із відведенням земельних ділянок під будівництво. Син вирішив "допомогти" батькові та намагався організувати умисне вбивство іншого депутата - члена постійної земельної комісії Жмеринської міськради. Ймовірно, йдеться про депутата Анатолія Житницького. Організатор знайшов посередників, яким доручив підібрати виконавців убивства та надав їм інформацію про майбутню жертву. За вбивство на замовлення він пообіцяв заплатити 8,5 тисяч доларів США.

"Під час спецоперації співробітники ДБР імітували вбивство місцевого депутата, зробили постановочні фото, які посередник продемонстрував замовнику, і після передачі оплати за злочин затримали організатора", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що було проведено обшуки за місцем проживання та транспортним засобом затриманого, а також у можливих співучасників злочину. Вилучено зброю, засоби та інші речові докази. Затриманому повідомлено про підозру в організації закінченого замаху на вбивство, вчинене з корисливих намірів на замовлення (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 КК України).

"Вживаються заходи для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Встановлюється можлива участь батька затриманого - екснардепа-регіонала у замовленні вбивства", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Служба безпеки України прийшла з обшуками до колишнього депутата від забороненої в Україні партії "ОПЗЖ" Володимира Макеєнка у справі про відмивання понад пів мільярда гривень.

Вас також може зацікавити:

Коли санкції США не працюють: що робить нардеп Дубинський під час війни

В Україні судитимуть екснардепа від ОПЗЖ: загрожує 15 років ув'язнення

На кого Медведчук переписав свої активи в Україні: журналісти назвали прізвище