RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Скандальних Торохтія і Гунька виключили з фракції "Слуга народу": фото документів

З парламентської фракції "Слуга народу" офіційно виключені народні депутати Богдан Торохтій і, підозрюваний у корупції, Анатолій Гунько.

Про це голова фракції Давид Арахамія написав у Telegram.

Читайте також: Мінус депутат: Рада позбавила мандата кума Медведчука

"Політичне рішення було прийнято відразу. Юридичні питання зажадали деякого часу. Далі нехай працюють правоохоронні органи, ніхто нікого не вигороджуватиме. Закликаю інші фракції "жити по-новому" і очищатися від негідників, яким не місце в політиці", - написав він.

Як відомо, народному депутату Анатолію Гуньку вчора повідомили про підозру в отриманні 85 тисяч доларів неправомірної вигоди. Того ж дня Антикорупційний суд заарештував Гунька на два місяці з можливістю внести заставу у розмірі 30 мільйонів гривень.

Щодо Торохтія, то з розслідування журналістів стало відомо, що він під час повномасштабної війни їздив на відпочинок за кордон, а його родина встигла змінити три нові автомобілі. При цьому нардеп продовжував отримувати із бюджету компенсацію на оренду житла. Днями Арахамія заявив, що Торохтій має повернути гроші до бюджету і здати депутатський мандат.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Служба безпеки України прийшла з обшуками до колишнього депутата від забороненої в Україні партії "ОПЗЖ" Володимира Макеєнка у справі про відмивання понад пів мільярда гривень.

Вас також може зацікавити:

Коли санкції США не працюють: що робить нардеп Дубінський під час війни

В Україні судитимуть екснардепа від ОПЗЖ: загрожує 15 років ув'язнення

На кого Медведчук переписав свої активи в Україні: журналісти назвали прізвище