RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Допомагали ухилянтам за подарунки: у Запоріжжі та Львові затримали працівників ТЦК

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції два висновки про вчинення корупційних правопорушень стосовно екс-начальника Запорізького обласного ТЦК та керівника об’єднаного районного ТЦК Львова.

Про це інформують у НАЗК.

Встановлено, що підлеглий начальника Запорізького ОТЦК Дениса Галушка продав дружині свого керівника автомобіль MAZDA CX-5 за ціною, що на 800 тис. грн менша за його ринкову вартість, тобто за 50 тис. грн. Після цього воєнком надавав підлеглому відпустки для виїзду за кордон.

Також, як було встановлено, син керівника об’єднаного районного ТЦК міста Львова Андрія Дубового отримав подарунок у вигляді недобудованого будинку площею 638 кв.м та прибудинкової території в смт Брюховичі.

Читайте: Просто пощастило: сину львівського воєнкома подарували елітний будинок, фото

Жінка, яка подарувала будинок сину воєнкома, виховує спільну малолітню дитину з чоловіком, який перебуває на обліку в цьому ж ТЦК і є особою, придатною до проходження служби в умовах війни.

Зазначений військовозобов'язаний з початку повномасштабного вторгнення жодного разу не викликався для проходження військово-лікарської комісії, оновлення даних чи виконання інших мобілізаційних розпоряджень.

Згідно із законодавством, керівникам військкоматів забороняється безпосередньо або через інших осіб вимагати, просити, одержувати подарунки для себе чи близьких їм осіб від юридичних або фізичних осіб, якщо такі подарунки пов’язані з виконанням воєнкомами своїх службових повноважень.

Зазначені дії посадових осіб кваліфіковано за ст. 172-5 КУпАП – порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією подарунків.

Нагадаємо, працівники Нацполіції викрили в Запоріжжі військкома-корупціонера, який налагодив підробку офіційних документів військовозобов'язаних громадян.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

Вимагала 10 тис доларів за довідку: на Київщині затримали голову ВЛК

"Це не сталінізм": Зеленський запропонував прирівняти корупцію до держзради на час воєнного стану

Збагатився на 14 млн гривень: на Одещині викрили заступника голови ТЦК на хабарі