RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вимагала 10 тис доларів за довідку: на Київщині затримали голову ВЛК

Голові військово-лікарської комісії одного з районів Київської області, яка за гроші видавала довідки про непридатність до військової служби, отримала повідомлення про підозру.

Про це інформує Державне бюро розслідувань.

Читайте: В Україні запровадили електронний документообіг ВЛК: що зміниться для мобілізованих

Встановлено, що військовозобов'язані чоловіки отримували "липові" довідки ВЛК про непридатність до військової служби із відповідним виключенням з військового обліку, завірені підписом посадовиці та відповідною печаткою.

Підшуковував "клієнтів" начальник відділення одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Київської області зі своїми двома спільниками, яким раніше також було повідомлено про підозру.

За свої послуги зловмисники брали від 6 до 10 тисяч доларів США й вартість залежала від наявних проблем зі здоров’ям ухилянтів та їхнього віку. Чим старше був чоловік, тим дешевше була "послуга" з підробки документів.

Голова ж ВЛК виписувала довідки навіть без проходження чоловіками комісії.

Посадовиця підозрюється у внесені до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та у сприянні незаконному переправленні осіб через державний кордон України, усуненням перешкод, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 1 ст. 366 КК України, ч. 3 ст. 332 КК України). Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Нагадаємо, що на Одещині зі стріляниною затримали ухилянтів.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

Ухилянти намагались відкупитись від мобілізації: фото затримання співробітників ТЦК в Дніпрі

За втечу з України – близько 5 тис євро: під Львовом затримано продавця фейкових документів

Скільки жителів Києва та області ухилилося від мобілізації за рік: у поліції озвучили кількість кримінальних справ