RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Це не сталінізм": Зеленський запропонував прирівняти корупцію до держзради на час воєнного стану

Президент Володимир Зеленський має намір внести до Верховної Ради законопроект про посилення законодавства та прирівнювання корупції до держзради.

Про це глава держави повідомив в інтерв'ю телеканалу "1+1".

За його словами, корупція може бути прирівняна до державної зради на час дії воєнного стану.

Читайте також: Збагатився на 14 млн гривень: на Одещині викрили заступника голови ТЦК на хабарі

Зеленський зазначив, що він уже поставив завдання перед парламентом, щоб вони врахували його ініціативу щодо посилення законодавства.

"Я розумію, що така зброя не може діяти постійно в суспільстві, але на воєнний час, я думаю, це допоможе. Чи підтримає це законодавець, не знаю, але я точно запропоную. Тому що ми розвиваємо демократичне суспільство. Дуже важливо не закручувати гайки, і не дивитися кожного разу на той чи інший гострий кричущий випадок. Ми повинні вводити системні речі", - наголосив глава держави.

За його словами, прирівнювання корупції до державної зради стане механізмом запобігання подібним злочинам у майбутньому. Окремо президент підкреслив, що посилення законодавства не означає, що в Україні запанує "сталінізм із розстрілами", але якщо у слідчих є докази протиправних дій - ця людина має сидіти за ґратами.

На уточнююче питання, чи готовий він розпочати боротьбу з корупцією всередині своєї команди, президент заявив, що у його найближчому оточенні "немає своїх чи чужих".

"Є чесна людина або нечесна. Якщо є докази, що людина нечесна, я звільняю таких людей. Я не бачу в цьому сьогодні питання. У мене таких внутрішніх питань немає. Я зосереджений на інших речах. Тому я спокійний. найголовніше - вибрати системне рішення" , - резюмував Зеленський в інтерв'ю телеканалу.

Раніше ми розповідали, що Володимир Зеленський назвав умови для проведення виборів під час війни.

Вас може зацікавити:

Проміняла честь на хабар: чиновницю ТЦК у Львівській області затримали на "гарячому"

Розбагатів на 8,5 мільйонів: у ексвійськкома з Дніпропетровщини знайшли казкове майно

Скандал із закупівлею військової форми: Міноборони висунула свою версію