RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Готуватись треба вже зараз: що треба купити для дому на випадок блекаутів

Експерти прогнозують, що цього року відключень електроенергії буде більше й найоптимістичніший прогноз включає до 10 годин "блекауту" на день, тому вже зараз українцям варто потурбуватися про відповідні запаси, які допоможуть гідно пережити холод та темряву.

"Апостроф" пише, що потрібно купити для відносно комфортного перебування під час "електроапокаліпсису".

Читайте також: Україна має два плани на зиму - радник прем'єр-міністра Юрій Бойко

Вода, їжа та одяг

Потрібно переглянути та поповнити запаси теплого одягу та купити термобілизну тим, хто її ще не має. Щоденний запас питної води потрібен з розрахунку три літри на людину. Краще купувати великі 5-тилітрові "каністри". Також варто мати запас води для гігієнічних процедур із розрахунку 12 літрів на людину. Продукти потрібно купувати такі, що не зіпсуються поза холодильником. Тобто консерви, сухарі, сублімовані каші й супи.

Їжу буде зручно готувати на туристичній газовій плиті зі змінними балонами.

Гігієна

Привести себе у порядок, коли немає води, допоможуть вологі серветки та "сухий шампунь"

Тепло та світло

Портативні ліхтарики, гірлянди на батарейках, парафінові свічки та т.зв. "тернопільські свічки" врятували українців минулої зими під час масштабних відключень електрики. Окрім того, варто звернути увагу на кемпінгові ліхтарі на акумуляторах та портативні лампи.

Також потрібно поповнити запаси батарейок та передивитися наявні павербанки, які потрібні для гаджетів. Окрі того, зарядні станції та генератори зараз трохи подешевшали, тому той, хто ще не купив ці "дива техніки", виникла слушна нагода.

Ліки та препарати

Необхідно поповнити запас необхідних ліків у домашній аптечці, аби їх вистачило на кілька місяців "вживання". Також потрібно придбати запасні окуляри чи оптичні лінзи.

Фото: Інфографіка "Слово і Діло"

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські мобільні оператори не готові до блекаутів, можливих у майбутньому опалювальному сезоні.

  • Вас може зацікавити:

"Все буде добре": кияни розповіли, як готуються до зими, відео

Потрібно подбати вже зараз: як швидко і без великих витрат утеплити будинок

Готуємось до нових блекаутів: цими продуктами можна запасатися вже зараз