RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Умань з’їжджаються хасиди: в мережі показали "наслідки" в потязі і автобусі, відео

На ранок 14 вересня до Умані Черкаської області на святкування юдейського нового року Рош га-Шана вже прибули близько 22 тис. паломників-хасидів з Ізраїлю, США та низки європейських країн.

Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Читайте: Свято під звуки тривоги: як в Умані готуються до Рош га-Шана, фото і відео

Місцева влада закликає усіх бути максимально пильними, дотримуватись правил безпеки та належне реагувати на повітряні тривоги.

"Наразі ситуація в Умані стабільна та контрольована. Наші сили безпеки й оборони працюють у посиленому режимі. Разом із українськими правоохоронцями службу в мікрорайоні паломництва вже несуть ізраїльські поліцейські", - повідомив очільник адміністрації.

У той же час у мережі шириться відео про те, що залишили після себе в автобусі паломники, що добиралися на ньому до Умані.

Увага! У відео присутня ненормативна лексика!

"Як вони гарно насмітили, просто жах", - констатує автор коротенького красномовного ролика.

Практично аналогічна картина спостерігалася й у поїзді №706 сполученням "Перемишль-Київ". Жінка, яка зайшла на потяг у Вінниці, також показала, на що перетворили паломники вагон. Практично на кожному місті хасиди залишили купу різноманітного сміття.

"А це наші місця... Клас", - прокоментувала пасажирка, коли побачила своє "купе", де на столі, на кріслах та на підлозі валявся різноманітний непотріб.

Зазначимо, що за інформацією поліції Черкащини, в Умані облаштовані пункти пропуску та діють обмеження, пов’язані з воєнним станом в Україні. Серед них: перевірка документів на блок-постах та комендантська година з 00:00 до 04:00 ранку.

В районі паломництва також заборонений продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв, а в самому місті заборонили продавати піротехнічні вироби.

Окрім того, в Умані розгорнули цілодобові сучасні контрольно-пропускні пункти, які обладнані сучасними рентгенокамерами та рамками-металошукачами для ретельної перевірки та реєстрації паломників. Використання рентген-сканерів унеможливить перевезення іноземними гостями заборонених речей та предметів в місця компактного проживання та перебування паломників-хасидів, наголошують правоохоронці.

Нагадаємо, минулого року попри повномасштабну війну в Україну прибуло понад 20 тисяч паломників.

  • Вас може зацікавити:

Удар по багатоповерхівці в Умані: російська пропаганда знову "пробила дно"

Рош га-Шана в Умані: як хасиди в умовах війни готуються до свята

Іудеї святкують Рош га-Шана: 9 цікавих фактів про єврейський новий рік