RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

ЗСУ продовжують наступ на сході та півдні країни: оновлені карти боїв

Українські війська досягли успіхів в районах Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки на Бахмутському напрямку та продовжують наступальні операції на Шахтарському і Мелітопольському напрямках.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: У росіян залишилося лише одне місце, звідки вони можуть наступати - Олег Жданов

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Війська РФ продовжили атакувати поблизу Синьківки, Петропавлівки, Новоєгорівки та Серебрянського лісу. А також на північний схід від Берестового та біля Білогорівки Луганської області.

Обстановка у Донецькій області

Українські війська просунулися під Бахмутом. ЗСУ досягли успіхів поблизу Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. Українські воїни зайняли райони на південно-західній околиці Кліщіївки. Начальник прес-служби Східного угруповання військ, капітан Ілля Євлаш повідомив, що українські сили змусили російські війська відійти з позицій поблизу Маньківки та Дубово-Василівки. У свою чергу російські війська зробили безуспішні атаки поблизу Богданівки.

Останнім часом українські війська вели наступальні дії на ділянці Авдіївка-Донецьк та просувалися вперед. Українські сили просунулися на схід від залізничної лінії на північ від Красногорівки. Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська здійснили невдалі атаки поблизу Авдіївки, Ласточкиного та Мар'їнки, а також, що окупанти 14 разів безуспішно намагалися витіснити українські сили з позицій біля Мар'їнки.

Обстановка на південному фронті

Українські війська продовжили штурм на Шахтарському напрямі у районі адміністративного кордону Донецької та Запорізької областей. Також ЗСУ продовжили наступальні дії у Мелітопольському напрямку - поблизу Роботиного, Новопрокопівки та Вербового.

Українські сили продовжили обмежену активність на лівому (східному) березі Херсонської області. ЗСУ продовжують діяти на острові Козацький, але не намагаються просуватися далі через сильний артилерійський вогонь ЗС РФ у цьому районі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Збройним силам України вдалося витіснити російських загарбників із Кліщіївки на Бахмутському напрямку та зайти до сусідньої Андріївки.

Вас також може зацікавити:

"Дорога в пекло": з'явилося відео знищення бійцями "Азова" п'яти російських БМП

Змусив тікати з поля битви: неймовірні кадри бою танка Leopard 2 з окупантами

Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео