RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Негативно впливають на людину: 10 небезпечних кімнатних рослин, які не треба тримати в спальні

Створити необхідну атмосферу в спальні може не тільки правильний підбір кольорів, а й кімнатні рослини. Деякі з них мають корисні властивості, але існують і такі, які можуть негативно вплинути на наше здоров'я, настрій та особисте життя.

"Апостроф" розповідає, які з кімнатних рослин не варто тримати у спальні.

Читайте також: Подарують бажану свіжість: ці кімнатні рослини здатні охолоджувати приміщення

Орхідея

Ці квіти дуже красиві та елегантні, але не підходять для спальні. Орхідеї виділяють багато кисню на день, але вночі вони споживають його, зменшуючи його концентрацію в повітрі. Це може призводити до головного болю, запаморочення та поганого сну. Орхідеї також асоціюються з самотністю та самотнім життям, тому вони можуть впливати на стосунки між партнерами.

Кактуси

Ці рослини мають гострі колючки, що символізують агресивність та конфліктність. Кактуси можуть створювати напругу в спальні, порушувати гармонію та спокій у стосунках.

Бегонія

Бегонія не підходить для спальні, оскільки вона має сильний аромат, який може викликати алергічну реакцію або подразнення слизових оболонок. Більше того, бегонії є символом невпевненості та нестабільності, що може вплинути на якість сну.

Лаванда

У спальні лаванду краще не тримати, оскільки вона може знижувати кров'яний тиск та пригнічує сексуальне бажання. Тому лаванду краще використовувати у вигляді ароматичних свічок, які можна прибрати перед сном.

Кімнатна пальма

Згідно з повір'ям кімнатна пальма, через своє гостре листя може викликати розлад у сексуальній сфері, що може вилитися в розлучення.

Герань

Герань випромінює потужну енергетику, яка може бути надто активною для спальні. Герань підвищує тиск, погіршує сон та викликає нервову перевтому. Ця рослина може спричинити конфлікти між партнерами, оскільки вона є символом домінування та авторитаризму.

Фікус

Фікус виділяє молочний сік, який може бути отруйним та викликати алергію у людини. Також фікус є символом самотності та безплідності, що може негативно вплинути на стосунки між партнерами.

Монстера

Монстера не підходить для спальні, оскільки вона є символом хаосу, розбрату та руйнування. Вона може створювати дискомфорт, тривогу та страх у спальні. Також монстера виділяє етилен, який може викликати головний біль, запаморочення та нудоту.

Хризантеми

У народній культурі хризантема – символ жалоби та печалі. Вона може створювати депресивну атмосферу у спальні, погіршувати настрій та знижувати тонус життя.

Азалія

Азалія не підходить для спальні, тому що вона містить глікозид андромедотоксин, який може спричинити отруєння у людей і тварин. Симптоми отруєння можуть бути такими: блювання, діарея, слабкість, запаморочення, судоми та навіть кома. Також азалія може спричиняти алергію, особливо у людей з астмою.

Раніше "Апостроф" розповідав, чим садівники радять засіяти грядки у вересні, щоб земля відпочила.

Вас також може зацікавити:

Чи варто виносити на вулицю кімнатні рослини: що потрібно знати

Красиві та корисні: три домашні рослини, які очищають повітря від пилу

Як правильно садити полуницю восени: досвідчені дачники радять уникати двох місць