RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Чи варто виносити на вулицю кімнатні рослини: що потрібно знати

Наприкінці весни, після того, як температура на вулиці зупинилася на впевненому "плюсі", багато квітникарів, особливо ті, які живуть у приватних будинках, на вулицю або на балкони кімнатні рослини, що можуть захищати будинок від негативної енергії та покращувати домашню ауру.

"Апостроф" дізнався, як правильно доглядати такі рослини, щоб вони не втратили свою привабливість під час адаптації.

Читайте: Красиві та корисні: три домашні рослини, які очищають повітря від пилу

Варто знати, що далекі предки всіх, навіть "найкімнатніших рослин" жили на вулиці, у своєму природному середовищі. Однак людина "акліматизувала" їх для приміщень, тому, щоб не занапастити улюблену квітку, потрібно дотримуватися деяких правил.

Потрібно враховувати, в яких умовах мешкають дикорослі родичі, щоб рослина, що любить півтінь, не смажилася прямих у променях сонця. Рослина, звичайно, пристосується, однак стресуватиме і "товарний вигляд" втратить надовго.

Навіть домашньому кактусу потрібні помірні сонячні ванни, тому що зазвичай він стоїть десь на комп'ютерному столі й сонце бачить лише на екрані монітора.

Тому, щоб рослина не отримала опік, спочатку виставляти рослини для моціону потрібно на 15 хвилин, поступово збільшуючи час, або одразу в півтінь, якщо дозволяють умови.

Крім того, рослини на вулиці можуть загинути як від нестачі вологи, так і від її надлишку, тому доведеться регулярно спостерігати за вологістю в горщику та забирати "вихованця" додому, якщо намічаються довгі зливи. У вогкості живуть різного роду бактерії, які вражають коріння й ті починають гнити.

Не варто забувати, що на відкритому повітрі водяться шкідники, тому важливо спостерігати за рослинами і вчасно їх обробляти.

Нагадаємо, раніше ми писали про кімнатні рослини, які не потребують особливого догляду.

  • Вас може зацікавити:

Коли можна пересаджувати кімнатні рослини: календар сприятливих днів

Можна не лише отруїтися: сім рослин, які не можна тримати вдома

Як повернути до життя зів'ялі кімнатні рослини: прості лайфхаки