RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Гарні та корисні: три домашні рослини, які очищають повітря від пилу

Кімнатні рослини не лише привабливий елемент інтер'єру будинку. Вони також мають властивість виробляти кисень та навіть допомогти видаляти частки пилу з повітря.

Які ж рослини стануть помічниками у боротьбі з пилом - розповідає Апостроф.

Читайте також: Як стимулювати повторне цвітіння орхідей: експерти поділилися досвідом.

Як правило, найкращим рішенням для боротьби з пилом вважаються рослини з великим блискучим листям, яке за рахунок великої площі поверхні забезпечує максимальне захоплення частинок пилу.

Англійський плющ

Всі різновиди англійського плюща хороші для збору порошинок. Також відомо, що вони поглинають вологу та випари з повітря, що робить їх чудовою зброєю проти цвілі. Англійський плющ ефективно поглинає канцерогени та вуглекислий газ, а також солі важких металів та формальдегід, що робить його ідеальним сорбентом. Вимагає обприскування двічі на тиждень і краще переживає посуху, ніж надто рясний полив, тому будьте уважні. Також до рослини потрібно поставитися з обережністю, якщо в будинку є тварини або маленькі діти, тому що його листя та плоди отруйні.

Фікус еластичний

Фікус каучуконосний або еластичний фікус — рослина з великим блискучим листям, ніби натертим воском. За рахунок цього воно добре поглинає забруднення та забезпечує чистоту повітря в приміщенні. Велике листя рослини ефективно вловлюють дрібні частинки, але ви можете підвищити їхню продуктивність, рбприскуючи еластичний фікус один раз на день.

Хлорофітум чубатий


Хлорофітум чубатий або "павукова рослина" не має широкого листя, як каучуконоси, проте його маса листя робить рослину відмінним варіантом для збору пилу. До того ж, це чудовий натуральний сорбент. "Павукова рослина" добре очищає повітря і видаляє з нього воду, як і британський плющ, перешкоджаючи відсиренню і утворенню цвілі. Сам хлорофітум, який в диких умовах росте в стовбурах і на корі дерев, досить невибагливий і може стерпіти як сире, так і сухе повітря і навіть комфортно почуватися в тіні, хоча віддає перевагу яскравому освітленню (але не пряме сонячне проміння).

Важливо не забувати регулярно протирати пил з листя кімнатних рослин, щоб назавжди позбавитися бруду і щоб він не продовжував перебувати в приміщенні.

Раніше ми писали, як вирощувати петунію, щоб цвіла пишно і густо.

Вам також буде цікаво:

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю.

Коли висаджувати розсаду помідорів у квітні, щоб отримати добрий урожай.

Попіл - гарне добриво, але підходить не для всього: які рослини не можна ним підгодовувати.