RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

ЗСУ розширили пролом в лінії оборони окупантів на Запоріжжі: звіт ISW і свіжі карти боїв

ЗСУ за останні кілька тижнів здійснили значний тактичний пролом на ділянці нинішньої лінії оборони росіян у районі Роботине Запорізької області та продовжують розширювати цей плацдарм.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Сили оборони ведуть наступ на двох напрямках, окупанти відступають на Запоріжжі: зведення Генштабу

Аналітики ISW у звіті зазначають, що ЗСУ продовжили наступальні операції біля ділянки російської оборонної смуги на захід від Вербового з моменту прориву в цьому районі 4 вересня і розширили пролом на 2,6-кілометровій ділянці ворожих позицій.

Посилаючись на українських офіційних осіб, у звіті зазначається, що низка російських оборонних позицій, які нині перебувають перед бійцями ЗСУ, можуть бути менш складними, ніж початковий оборонний рубіж противника, який українські військові прорвали на півночі.

Аналітики зазначають, що війська РФ зосередили більшу частину своєї бойової міці на цих передових оборонних позиціях для захисту від контрнаступальних операцій ЗСУ, і ці російські сили окупантів, ймовірно, зазнали тяжких втрат і провели бойовий відхід на підготовлені позиції за нинішнім оборонним шаром.

В Інституті вивчення війни звертають увагу, що аналітики вже раніше підрахували, що військам РФ не вистачає живої сили для укомплектування всієї своєї багатоешелонованої системи оборонних укріплень на півдні України.

Також в аналітичному матеріалі йдеться про те, що інтервенти, які утримують нинішній рівень оборони, найімовірніше, є елементами формувань, що вели бойові дії в цьому районі без оперативної підтримки та ротації на рівні підрозділів з моменту початку контрнаступу ЗСУ, або елементів з'єднань, перекинутих з інших місць фронту.

Раніше ми розповідали, що росіяни поскаржилися на атаку дрона в Орлі.

Вас може зацікавити:

Росія запустила по Україні ракети, на Одещині лунали вибухи: що відомо про ворожу атаку

Як вибухи у Криму відобразилися на мешканцях півострова: чиновник розставив крапки над "і"

Російська оборона в Бахмуті під загрозою: експерт про наслідки звільнення Андріївки