RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Від воєнкома не втечеш": в Україні створять є-реєстр військовозобов'язаних

У понеділок, 18 вересня, до ВРУ подали законопроєкт №10062, який передбачає покращення роботи реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Відповідні документи з'явилися на сайті вебпорталу парламенту.

Читайте також: Як вплине доступ ТЦК до держреєстрів на мобілізацію в Україні: коментар юриста

Законопроєктом передбачено внесення змін до законів з метою удосконалення порядку обробки та використання відомостей у держреєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни на час воєнного стану.

"Завданням законопроєкту є уточнення взаємодії державних реєстрів при наданні статусу учасника бойових дій, а також спрощення процедури оформлення статусу учасника бойових дій під час дії воєнного стану, особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім'ї загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України", – йдеться у пояснювальній записці до документа.

Повідомляється також, що з початку повномасштабної війни лише близько 96 тис. захисників отримали статус учасників бойових дій, що є дуже низьким показником. Новим законопроєктом пропонується законодавче удосконалення інформаційної взаємодії між держреєстрами та запровадження відповідної електронної процедури, щоб забезпечити належний рівень соцзахисту військовозобов'язаних та їхніх сімей.

У майбутньому Міноборони може також додаткового включити телефонні номери та адреси електронної пошти, документи у справах про адміністративні правопорушення законодавства про мобілізацію, відомості про володіння іноземними мовами, право на використання зброї, проходження освітніх курсів та курсів підвищення кваліфікації, документи для виїзду за кордон, про посвідчення водія, про посвідчення тракториста-машиніста, про суднові документи, про свідоцтва пілотів, про осіб, які зникли безвісти.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, на які приховані хитрощі готові йти ТЦК.

Вас також може зацікавити:

ТЦК вручають повістки пенсіонерам: юрист пояснив, що треба робити

ТЦК отримають необмежені повноваження: юрист пояснив, що означатиме доступ до всіх реєстрів

Мобілізація обмежено придатних: як має виглядати правильна довідка ВВК, фото