RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Мобілізація обмежено придатних: як має виглядати правильна довідка ВЛК, фото

В Україні планується врегулювати законодавчі норми щодо мобілізації обмежено придатних на військову службу. Військово-лікарські комісії ( ВЛК) повинні заповнювати довідки про обмежену придатність правильно і вказувати всі важливі подробиці відповідно до вимог.

Про це адвокат Роман Сімутін написав у Telegram.

Читайте також: Чи можна вручати повістки біля церков: юрист розставив усі крапки над "і"

За словами адвоката, в довідці ВЛК повинно бути чітко вказано, де не може служити військовозобов'язаний відповідно до його стану здоров'я. Тобто, лікарі, які відповідають за рішення, повинні зазначити, які види служби та які посади такому військовослужбовцю протипоказані з урахуванням його здоров'я.

Саме через відсутністю цього важливого нюансу днями було скасовано рішення однієї з районних ВЛК.

"Демонструю як правильно має виглядати Довідка про обмежену придатність. У ній обов'язково має бути зазначено ДЕ САМЕ воїн не може служити, бо інакше він ще сидітиме в окопі з лопатою, без автомата", - зазначив Сімутін.

За його словами, оскарження рішень ВЛК - це дуже складна категорія справ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким планується розширити можливості для мобілізації громадян у військові підрозділи, а також для виконання робіт, які мають оборонний характер.

Вас також може зацікавити:

Загальна мобілізація: кого призвуть до армії цієї осені

Чи можуть українцям за кордоном видавати повістки в посольствах: відповідь МЗС

Загальна мобілізація: хто може отримати броню з 1 вересня

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.