RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

ЗСУ прорвали лінію оборони росіян: Сирський розповів про ситуацію під Бахмутом

Поблизу Бахмута тривають запеклі бої. Російські окупанти після втрати населених пунктів Андріївки та Кліщіївки прагнуть повернути втрачені позиції.

Про ситуацію на Східному напрямку розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у Telegram.

Читайте також: Бахмут вже скоро може опинитися в напівоточенні: що потрібно Силам оборони

За його словами, загальна обстановка на Східному напрямку надалі залишається складною. Противник не залишає намірів поновити наступальні дії на Куп’янському та Лиманському напрямках, де триває активна підготовка.

"Продовжуються запеклі бої в районі Бахмута. Після втрати на минулому тижні населених пунктів Андріївки та Кліщіївки, ворог проводить численні контратаки з різних напрямків, безуспішно намагаючись повернути втрачені позиції. Адже ці, невеликі, на перший погляд, населені пункти, були важливими елементами оборонного рубежу ворога, який простягнувся від Бахмута до Горлівки", - наголосив Сирський.

Також він розповів деталі прориву лінії оборони ворога та звільнення вищевказаних населених пунктів. Так, у боях на Бахмутському напрямку ЗСУ розбили найбільш підготовлені та найкращі частини противника, що ті втратили повністю свою боєздатність. Йдеться про 72 окрему мотострілецьку бригаду, 31 та 83 окрему десантно-штурмову бригаду.

"Звичайно, ми продовжуємо рух вперед. Це лише ще один черговий крок на шляху до повного звільнення наших територій. Для організації виконання наших завдань провів робочу зустріч з командирами бригад, які зараз знаходяться в цьому районі. У ході роботи було заслухано висновки із оцінки обстановки, визначено низку проблемних питань, більшість із яких було вирішено на місці, уточнено завдання на подальші дії. Впевнений - наші плани зі звільнення держави від окупантів будуть неодмінно реалізовані. Ворог буде розбитий і синьо-жовті стяги знову майорітимуть на наших кордонах", - додав командувач Сухопутних військ ЗСУ.

Раніше "Апостроф" показав, як українські військові звільняли Андріївку.

  • Вас також може зацікавити:

Російська оборона в Бахмуті під загрозою: експерт про наслідки звільнення Андріївки

"Там справжня м'ясорубка": росіяни потрапили у пастку на фронті

Продовжуються важкі бої, але ми просуваємося: військовий назвав дві переваги РФ на Бахмутському напрямку