RU  UA

ЗСУ розвіяли міф про найкращу в світі російську ППО: цікаві деталі

Успішні операції Сил оборони України та вибухи на мисі Фіолент у Криму показали, що російські системи ППО не настільки досконалі, як заявляли їхні розробники.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов.

Читайте також: Крим "осліп": росіяни втрачають найцінніше на півострові

Нещодавні удари в районі Севастополя, вибухи на мисі Фіолент були пов'язані з тим, що Сили оборони України знищили ще одну систему ППО росіян - С-400 "Тріумф". Цілком можливо, що й так, тому що ми бачимо системну роботу нашого командування зі знищення ППО окупантів, щоб розчистити небо над Кримом для роботи нашої авіації. Одночасно з цими ударами, БПЛА вражають російські системи РЕБ", - зазначив Жданов.

Він додав, що росіяни Крим та Москву намагалися зробити максимально захищеними локаціями, і вони не мають можливості посилити свої протиповітряні можливості.

"У них величезні проблеми з тим, що вони не можуть відтягнути з фронту системи ППО і прикрити свої міста в європейській частині РФ. Україна розбила в мотлох міф, що російське ППО, нібито, одне з найпотужніших у світі. Наші дрони літають територією РФ, і окупанти їх можуть виявити хіба що в момент, коли дрон вже заходить на ціль і часу на його нейтралізацію практично не залишилося”, - наголосив Жданов.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі супутникового зв'язку Starlink був зафіксований збій під час атаки безпілотників судноремонтним заводом в окупованому Севастополі.

Вас також може зацікавити:

Пошкоджено носій "Калібрів": з'явилися перші супутникові фото ударів по Севастополю

У Криму потужна "бавовна", окупанти підняли в небо авіацію: відео

У Севастополі знову було "гаряче": фото та відео сильної пожежі