RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Скандал у самбірському ТЦК: спливли цікаві подробиці про побитого чоловіка

Мешканець Харківської області, якого декілька діб тримали та знущалися у приміщенні Самбірського територіального центру комплектування на Львівщині, до цього намагався нелегально виїхати за межі країни, до Польщі.

Про це в ефірі телемарафону розповіла радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян.

Читайте: Побиття чоловіка на Львівщині: ДБР почало провадження щодо працівників ТЦК

За її словами, після того, як ухилянта спіймали, був складений протокол про порушення правил перетину державного кордону та запропонували стати на облік у військкоматі, як військовозобов'язаному.

"У ТЦК пропонували стати на облік і піти служити. Він відмовився. Але це ніяк не виправдовує працівників ТЦК, тому що ми правова держава", — зазначила Тетяна Сапьян.

У даний час чоловік перебуває на огляді у лікарів, а заступника начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК і військовослужбовця-водія затримали.

Їм готують підозри за "незаконне позбавлення волі", "катування" та "перевищення службовою військовою особою повноважень".

Радниця з комунікацій ДБР не виключає, що вже сьогодні підозрюваним буде оголошена підозра та обиратиметься запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Зазначимо, що за відповідними статтями Кримінального кодексу чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, що ДБР затримало двох працівників Самбірського ТЦКСП.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

  • Вас може зацікавити:

Питання з військкоматами треба було вирішувати до війни: експерт про побиття у Самборському ТЦК

Військком Рівненщини влип в скандал через побиття свого підлеглого: відео і заява ДБР

Звільнити їх не можна: що не так у гучному рішенні щодо військкомів