RU  UA

ЗСУ готують поле битви: "бавовна" в Криму змусила російський флот тікати

ЗСУ у Криму формують поле майбутньої битви за півострів. У росіян практично не залишилося можливостей планувати десантні операції проти української армії на Чорноморському узбережжі. Вони виводять кораблі, що залишилися, в Азовське море.

Таку думку висловив військовий експерт полковник запасу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі "Апостроф TV".

Читайте також: ЗСУ розвіяли міф про найкращу в світі російську ППО: цікаві деталі

За його словами, активні дії по військовим об'єктам у Криму та Севастополі, ракетні та дронові удари, а також дії Сил спецоперація та ГУР на заході півострова призвели до того, що у росіян з кожним днем дедалі менше можливостей виявляти активність в акваторії Чорного моря.

"Вони навіть носа вже не показують через мис Тарханкут, тому що ми можемо їх там швидко "дістати" наявними засобами, які включають не лише "Нептуни", але крилаті ракети інших типів", - зазначив Селезньов.

На його думку, у росіян практично не залишилося можливостей планувати десантні операції проти ЗСУ на Чорноморському узбережжі, хоча ще на початку вторгнення такі плани щодо висадки поблизу Одеси окупанти мали.

За словами експерта, з 13 великих десантних кораблів, які спочатку були в розпорядженні ЧФ РФ, вже 5 БДК виведено з ладу Силами оборони України. Наразі росіяни переводять свої БДК до Азовського моря, розраховуючи, що там нібито вони будуть у більшій безпеці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в мережі супутникового зв'язку Starlink був зафіксований збій під час атаки безпілотників судноремонтним заводом в окупованому Севастополі.

Вас також може зацікавити:

У Криму потужна "бавовна", окупанти підняли в небо авіацію: відео

У Севастополі знову було "гаряче": фото та відео сильної пожежі

Крим "осліп": росіяни втрачають найцінніше на півострові