RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

"Добазікався": у Харкові затримали військового, який втік з частини на Полтавщині, відео

У Харкові працівники Державного бюро розслідувань затримали мобілізованого військовослужбовця, який самовільно залишив місце служби, а в соцмережах публікував провокативні заяви.

Про це інформує пресслужба ДБР.

Читайте також: По всій Україні перевіряють роботу військкоматів: куди звертатися у разі порушень прав

Як зазначається, у Збройні сили чоловіка призвали в рамках мобілізації. Проте відслуживши недовго у Полтаві, він вирішив втекти з військової частини.

Він переховувався у Харкові, при цьому намагався дискредитувати правоохоронців, які його шукали. Сам у соціальних мережах публікував відео, де підбурював працівників Держбюро розслідувань схопити його і навіть розповів, де саме ховається у місті.

ДБР встановило місце перебування втікача та затримало.

Також йому повідомили про підозру, що стосується самовільного залишення військової частини під час воєнного стану (ч. 5 ст. 407 Кримінального Кодексу). Стаття передбачає максимальне покарання у вигляді ув'язнення на термін до десяти років.

Пресслужба Держбюро розслідувань зробила короткий ролик про пригоди "говіркого" військового.

Увага, присутня нецензурна лексика!!!

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми повідомляли, що Верховна Рада України підтримала продовження загальної мобілізації та військового стану до 18 листопада.

  • Вас також може зацікавити:

Затримання колишнього одеського військкома: суд ухвалив рішення

Заробляв до $8 тисяч на людині: на Харківщині повідомили про підозру райвійськкому, фото

Допомагали ухилянтам за подарунки: у Запоріжжі та Львові затримали працівників ТЦК