RU  UA

Завдають максимальної шкоди: боєць НГУ розповів, як змінилася тактика росіян на Донбасі

Росіяни перекинули з Луганської області частину 76-ї дивізії ПДВ на південь, щоб спробувати не допустити прориву українських Сил оборони під Токмаком, тож по лінії Сватово-Кремінна інтенсивність бойових дій дещо зменшилася. Проте Москва все одно продовжує насичувати схід військами, хай і такими не підготовленими.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів боєць "Гвардії наступу" Олександр Мамай.

Читайте: ВСУ просунулися на Запоріжжі та в районі Бахмута: карти боїв

За його словами, тактика росіян дещо змінилася - тепер вони намагаються не брати одразу частину території, а пробують "відкушувати" шматок за шматком, завдаючи максимальної шкоди та руйнації.

"Якщо говорити про лісисту місцевість, то ворог її просто випалює, щоб їм простіше було відслідковувати територію з повітря чи коптера", - наголосив боєць.

Крім того, на Луганщині росіяни продовжують свою тактику "м'ясних штурмів", у тому числі, відправляючи свою піхоту на українські укріплені позиції в лісистій місцевості, розповів Олександр Мамай.

"А ось із мінами все вкрай непросто", - зізнався він. Ворог мінує все, що можна, й дуже щільно, використовуючи як протипіхотні міни, так і заборонені міни-"пелюстки".

Нагадаємо, Сили оборони за минулу добу ліквідували ще близько півтисячі окупантів.

  • Вас може зацікавити:

Йде боротьба за трасу Бахмут - Горлівка: експерт оцінив розклад сил на полі бою

Сил у ворога вистачає: військовий експерт пояснив затишшя в районі Куп'янська

Цілком реально: коли ЗСУ зможуть вийти на узбережжя Азовського моря